TELEKOM

Begrenser billig-surfingen

10-kronestaket gir ikke fri bruk og gjelder ikke surfing med PC, presiserer Telenor.

16. jan. 2009 - 14:45

Telenor gikk tidligere i dag ut med helt nye priser på surfing over mobilt bredbånd. Heretter skal de maksimalt ta 10 kroner dagen for dette. Det er ned fra 75 kroner og innebærer dermed et dramatisk priskutt.

Selskapet sendte i anledningen ut en pressemelding der de fortalte at prisnedgangen gjelder både mobiltilpasset internett gjennom wap og vanlig internett (web).

I en e-post til digi.no ønsker Telenor å presisere at pristaket kun gjelder surfing via mobilen.

- Dette tilbudet er ikke rettet mot å surfe med PC-en i mobilnettet, presiserer Telenors informasjonssjef Anders Krokan ovenfor digi.no.

Krokan opplyser at dersom bruken overstiger 200 megabyte i måneden, så blir hastigheten satt ned til rundt 100 kilobits per sekund.

Han mener dette er helt greit.

- Dette er fremdeles en grei hastighet for surfing med mobiltelefonen, men for PC-surf gir det ingen god mobil bredbåndsopplevelse, innrømmer han.

Ifølge Telenors informasjonssjef er det kun om lag én promille av selskapets mobilbrukere som overstiger denne grensen.

De som har et større behov for datatrafikk enn nevnte grense anbefaler han andre abonnement for. Her har selskapet prismodeller som ifølge Krokan starter på 60 kroner i måneden og fem kroner per megabyte opp til 499 kroner måneden for bruk inntil 5 gigabyte per måned.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.