Begrenser ungenes spilletid

I Sverige selger IKEA et lite program som lar deg begrense tiden ungene sitter og spiller.

Begrenser ungenes spilletid

I Sverige selger IKEA et lite program som lar deg begrense tiden ungene sitter og spiller.

De fleste foreldre opplever i dag at ungene bruker mye tid foran PC-en. Selv om man inngår en grense på hvor lenge de får lov til å spille, er det fort gjort at grensen overskrides.

Det problemet hadde også svenske Ulf Enoksson med sine fire barn. Han bestemte seg derfor for å lage et lite program for å løse det problemet.

Hans program heter Game Monitor og kan i dag kjøpes på svenske IKEA-butikker for en hundrelapp. Med det kan man spesifisere hvor mye hvert enkelt program eller spill kan brukes hver dag og så måler programmet bruken.

– Du setter opp hvilke programmer som skal overvåkes, og angir en tidskvote for hvert program. Når tiden er i ferd med å renne ut får man en påminnelse, slik at man skal kunne avslutte det man holder på med, sier Enoksson til idg.se.

Programmet kan brukes på Windows-maskiner. Man spesifiserer hvilke program som skal styres: Derfor hindres ikke ungene fra å bruke andre programmer i forbindelse med leksene.

Enoksson hevder selv at programmet gir ønsket effekt.

– De eldre ungene synes først det var en plage. De utnyttet hvert minutt i hver dag til å begynne med, men nå bruker de bare halvparten av tiden, sier Enoksson til idg.se.

De underliggende prinsippene for et slikt program er de samme som brukes av systemer som kan overvåke applikasjonsbruk i bedrifter. Forskjellen ligger mest i at Datatilsynet vil ha et ord med i laget hvis et slikt program ligger og overvåker de ansattes bruk, men på hjemmebane har ikke Datatilsynet noe de skulle ha sagt.

    Les også:

Til toppen