Begrensning i Intel-samarbeidet

Thomas Fussell og Opticom fortalte onsdag formiddag at Intel-samarbeidet bare gjelder første-generasjons kretser. Etterpå stupte kursen.

På et informasjonsmøte i formiddag, innrømmet Opticom-ledelsen en sentral hake ved samarbeidet med Intel. Selskapet arbeider med flere generasjoner teknologi, der første generasjon er å støpe minnekretser i polymer (en spesiell plasttype) på toppen av et vanlig silisium-grunnlag. Dette kalles en hybridbrikke, for dette er bare første skritt mot å støpe kretser på plastgrunnlag og i flere lag. Men samarbeidet med Intel er begrenset til den første generasjon - foreløpig. Denne nyheten skal, ifølge en analytiker digi.no har snakket med, være årsaken til at Opticom-aksjen nå har falt ned ytterligere et hakk fra høyden aksjen åpnet på onsdag.

Opticom åpnet på 560 kroner i dag, men falt så etter hvert til 492 kroner. Men klokken 12:30, en halv time etter at informasjonsmøtet startet, sank kursen raskt. Etter litt opp og ned, ligger kursen nå (klokka 13:30) på 433 kroner, noe som tilsvarer et hopp på "bare" 36 prosent fra gårsdagens sluttnotering på 318 kroner.

Til toppen