Begynnende prispress på musikktjenester

Amerikanske Wal-Mart lanserte tirsdag en ny Internett-basert musikktjeneste med lavere pris enn Apples.

Amerikanske Wal-Mart lanserte tirsdag en ny Internett-basert musikktjeneste med lavere pris enn Apples.

Apples iTunes Music Store dominerer det amerikanske markedet for Internett-basert musikksalg. Nå har Wal-Mart Store åpnet en tilsvarende tjeneste, men med en pris som er 11 cent lavere enn de 99 cent per spor Apple og flere andre krever.

Wal-Marts tjeneste er kun rettet mot Windows-brukere og musikken er lagret som 128 bits WMA-filer. Brukerne skal dog kunne brenne musikken til CD eller overføre den til mobile enheter som støtter WMA-formatet.

Tjenesten er kun tilgjengelig for de som bor i USA.

I Storbritannia vil konsertarrangøren The Mean Fiddler starte opp en online musikknedlastingstjeneste i april. Ifølge The Register vil tjenesten i første omgang bare være tilgjengelig i hjemlandet, men lansering i resten av Europa, USA og Asia skal skje noe senere.

Det er et eget datterselskap, Mean Fiddler Media (MFM) som skal drive tjenesten, som også skal tilby ringetoner for mobiltelefoner.

Foreløpig skal MFM ha ordnet lisensavtaler med BMG, Warner og Virgins V2-selskap, men det ventes at avtaler med EMI, Sony og Universal vil være på plass innen lanseringen.

Til toppen