Begynnende samarbeid om lynmeldinger

Konkurrerende standarder hindrer bruken av lynmeldinger i bedriftsmiljøer. Det har de tre største aktørene nå innsett.

Konkurrerende standarder hindrer bruken av lynmeldinger i bedriftsmiljøer. Det har de tre største aktørene nå innsett.

Microsoft, AOL og Yahoo! har delvis lagt ned stridsøksen i konkurransen om lynmeldingsnettverk (instant messaging).

- Dette var nødvendig for at bruken av lynmeldinger i bedrifter skal videreutvikles, sier Dennis Karlinsky, Microsofts produktsjef for Live Communications Server (LCS), til News.com.

Selskapene ventes senere i dag å annonsere at Microsofts LCS, som skal tilby lynmeldingstjenester for bedriftsbrukere, vil kunne knyttes til AOL Instant Messenger, Yahoo! Messenger og Microsofts egen MSN Messenger.

De andre brukerne av disse klientene, det vil si de som ikke er kommuniserer via LCS, vil ikke kunne kommunisere på tvers av nettverkene. Det finnes likevel en rekke tredjepartsklienter som støtter de tre nettverkene og flere andre, på en gang. Mest kjent er trolig Trillian og Gaim.

Forbindelsene vil ifølge News.com være basert på direkte lenker mellom LCS og lynmeldingsserverne til AOL og Yahoo!. Funksjonaliteten til AOL- og Yahoo!-klienten som kan knyttes til LCS, vil derimot være noe begrenset. Frynsegoder som unike emoticons og spill vil mangle.

For at AOL og Yahoo! skulle gå med på dette, må Microsoft betale en avgift til konkurrentene. Detaljer om denne er ikke blitt offentliggjort.

Muligheten for å knytte AOL- og Yahoo!-klientene til LCS vil tilgjengelige på prøvebasis mot slutten av året, når LCS 2005 lanseres. Ifølge Karlinsky skal funksjonaliteten offisielt lanseres i løpet av første halvdel av 2005.

Til toppen