Begynner betatest av ny Creative Suite

Adobe har sluppet betautgaver av flere av verktøyene som skal inkluderes i neste Creative Suite.

Begynner betatest av ny Creative Suite

Adobe har sluppet betautgaver av flere av verktøyene som skal inkluderes i neste Creative Suite.

Adobe kunngjorde i dag at selskapet har kommet med offentlige betautgaver av de neste versjonene av verktøyene Dreamweaver, Fireworks og Soundbooth.

Men med mindre man har kjøpt Creative Suite 3, vil betaversjonene bare kunne benyttes i to døgn. Deretter vil de deaktiveres. Har man derimot serienummer til Creative Suite 3, vil betautgavene kunne brukes fram til den neste utgaven av Creative Suite blir lansert.

Dreamweaver, som er Adobes verktøy for webdesign og -utvikling, som nå skal gjøre det enklere for brukerne å dykke dypt ned i komplekse sider som inkluderer HTML-filer, lenker til JavaScript-dokumenter og integrert XML-data. Brukerne vil kunne se relatert filer i Related Files Toolbar.

Code Navigator er et sprett-opp-vindu som viser brukeren all den koden som påvirker det nåværende utvalget. Et klikk enten i Code- eller Design-visningen henter opp Code Navigator, som viser CSS-regler, server-side includes, eksterne JavaScript-funksjoner, Dreamweaver-maler, bibliotekfiler, kildefilene for iframes og annet.

Betaversjonen av Dreamweaver skal også tilby Live View Mode, som er en integrert nettleser basert på åpen kildekode-produktet Webkit. Dermed skal brukerne kunne innholdet gjengitt i en virkelig nettleser, uten å måtte forlate Dreamweaver.

Live View Mode skal også gi brukerne muligheten til å stoppe JavaScript-kode for å debugge interaktive sider, samt å vise og samhandle med Flash-innhold.

Fireworks er et verktøy fra Adobe for prototyping av nettsteder, applikasjonsgrensesnitt og andre interaktive design. Betaversjonen har et nytt brukergrensesnitt som nå minner mer om de øvrige verktøyene i Creative Suite. Med betaversjonen skal det nå være mulig å eksportere designkomposisjoner som interaktive PDF-dokumenter. Betaen skal også være kompatibel med Adobe AIR, HTML, Flash og Flex Builder, slik at brukerne kan opprette designen én gang og så rulle den ut til den ønskede applikasjonsplattformen.

Soundbooth er et verktøy for å skape og redigere lyd. Betaversjonen av den nye utgaven skal gjøre det mulig for profesjonelle brukere å utføre oppgaver knyttet til lydproduksjon mer effektivt. Dette inkluderer ny støtte for flere spor, noe som tillater brukerne å redigere flere lydklipp på et antall spor, og nye muligheter til å utjevne volumnivåer på tvers av lydfiler.

Det er tatt i bruk en ny teknologi for talegjenkjenning som lar brukerne lage avskrift av dialogspor, slik at man senere kan søke etter ord og uttrykk innen en tidslinje.

Alle betautgavene er tilgjengelige for Windows XP og nyere, og Mac OS X versjon 10.4.11 og nyere for både Intel- og PowerPC-baserte maskiner. Unntaket er Soundbooth, som ikke støtter PowerPC.

Betaversjonene er tilgjengelige fra denne siden.

Til toppen