RESULTATERFINANS

Behersket 2004-optimisme i Accenture

digi.no har intervjuet Accenture-sjef Nils Øveraas i Accenture Norway om hans forventninger til IT-markedet i 2004. Her er svarene han ga:

25. nov. 2003 - 10:52

Den ene dagen sier analysefirma X at IT-bransjen går så det suser - og bedre skal det bli - mens dagen etter dukker analysefirma Y opp med stikk motsatt konklusjon. Også i den norske databransjen hersker det fortsatt stor usikkerhet, derfor har digi.no startet en artikkelserie der vi intervjuer lederne for noen av de viktigste aktørene.

digi.no har tidligere intervjuet lederne for Ergo og IBM om deres forventninger til utviklingen i IT-markedet i 2004. Både Ergos Per Andersen og IBMs Morten Thorkildsen har vært forsiktige i sine spådommer. Og nå følger Accenture-sjef Nils Øveraas opp dette.

    Les også:

- Kan du gi et anslag for totalvekst for det norske IKT-markedet i 2004?

- Vi er litt forsiktige med å spå om utviklingen i det generelle IT-markedet til neste år, på linje med de lederne som har svart på dette spørsmålet før oss. Analysebyråene spår tre til fem prosent vekst på området, sier Øveraas til digi.no.

- Hvilke trender i markedet ser du, hva vil vokse i 2004?

- Hvis du snakker om volum; outsourcing vil vokse, sier Øveraas og legger til at HR-området (Human Relations) blir viktig for konsulentselskapene og deres kunder. - Dette for å få tilpasset produktutviklingen og få den kompetanseutviklingen i bedriftene som bidrar til verdiskapning.

Accenture-sjefen legger til at det fortsatt er bra trykk i ERP-markedet, og at også det relaterte CRM-området opplever god utvikling. Han har også tro på nisjeområder i IT-bransjen som sårbarhetsanalyser og sikkerhetsanalyser.

- Hva vil falle eller stagnere i 2004?

- Tradisjonelle rådgivende konsulenter er på vei ned. Den tiden hvor man kunne gå inn til kundene med kort erfaringstid er forbi, mener Øveraas.

Accenture-sjefen sier at trenden innen konsulentbransjen er at flere av kundene har benyttet fallet i IT-markedet til å ansette egne folk der det tidligere ble benyttet konsulenter.

- I dag er det overvekt av interne ressurser på prosjektene, sier Accenture-sjefen. Han mener at et internasjonalt kontaktnett er viktig for konsulenthusene for å møte kundenes krav. Dette gjør det vanskeligere for konsulenthusene med kun lokal forankring.

- Kravene fra kundene stiger, men samtidig stiger antallet vellykkede prosjekter, mener Øveraas.

- Hvilke teknologitrender utmerker seg?

- Jeg tror at ting som understøtter samarbeidet internt og kunnskapsløsninger er viktig fremover. Mobile løsninger er selvsagt i vekst, noe vi også ser i vår egen organisasjon. Norge er et godt pilotland for hva som skjer innen mobile løsninger, svarer Øveraas, og viser ellers til svaret på forrige spørmål.

Han spår ellers et fall for de som driver med egenutviklede, spesielle løsninger.

- Det går altså mot mer standardiserte løsninger, mener Accenture-sjefen.

digi.no har også stilt spørsmålene "Hva håper/drømmer toppsjefen at skal skje i 2004?" og "Hva bør staten/regjeringen løse/gjøre i 2004?"

Accenture-sjefen velger å svare samlet på begge spørsmål: - Jeg håper på en bred, åpen dialog mellom myndighetene og næringslivet i 2004, sier Øveraas, som mener at dette kan være med på å utnytte mulighetene innenfor IKT og utvikle Norges rolle som industrinasjon bedre. På vegne av sitt eget firma uttrykker han et ønske om at kundene og selskapet i 2004 sammen skal bidra til verdiskapning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.