Mobilbetaling

Behold mobilen i lomma mens du betaler

Google tester enda en betalingsløsning.

Behold mobilen i lomma mens du betaler

Google tester enda en betalingsløsning.

Google avduket i går en ny app og betalingsløsning for mobiler. Den har fått navnet Hands Free og dreier seg nettopp om dette – at man skal kunne betale med mobilen selv om man har hendene fulle av helt andre ting.

Hands Free er tilgjengelig for både Android og iOS og er basert på flere faktorer som til sammen skal fungere som autentisering av brukeren. I praksis skal man i betalingsøyeblikket bare kunne si noe slikt som «I'll pay with Google», og sekunder etterpå er betalingen gjennomført.

Bruker sensorer

Appen bruker teknologier som Bluetooth low energy, Wi-Fi og posisjonsdata til å oppdage om brukeren befinner seg i nærheten av en butikk som støtter Hands Free.

Når brukeren har bedt om å betale på denne måten, vil kassereren i noen tilfeller få opp et bilde av kunden på skjermen. Dette bildet kan brukes til å bekrefte at det er rett person som nå vil betale. Dette vil være et bilde som kunden selv har lagt inn i appen. Kunden vil også kunne bli bedt om å oppgi initialene eller fornavnet sitt, noe kassereren vil se på skjermen.

I andre tilfeller vil butikken ha et eget kamera som er koblet til et system for ansiktsgjenkjennelse. Da vil denne visuelle kontrollen kunne gjøres automatisk.

I ingen av tilfellene vil bildene av kunden bli lagret i butikksystemene.

Selv om Hands Free-appen er tilgjengelig også for Android- og iOS-mobiler i Norge, er det bare ved et begrenset antall butikker og spisesteder i den sørlige delen av San Francisco Bay Area at man virkelig kan delta i pilottesten.

Google Pay

Hands Free-tjenesten som nå er under pilottesting, er ifølge Google ikke relatert til Google Pay, men er i alle fall på det nåværende stadiet en helt separat tjeneste.

Bloomberg viste denne uken til en rapport fra analyseselskapet Crone Consulting hvor det opplyses at Google Play har omtrent 5 millioner månedlige brukere. Apple Pay, som har nesten et års forsprang, har omtrent 12 millioner månedlige brukere, mens Samsung Pay har omtrent like mange månedlige brukere som Google Pay.

Google opplyser at antallet registrerte brukere av Google Pay vokser med i gjennomsnitt 1,5 millioner brukere i måneden. Men registrerte brukere er ikke de samme som faktiske brukere.

Til toppen