Beholder Evry DNBs IT-drift?

Vi kan avsløre hvem de slåss mot.

DNBs IT-direktør, Liv Fiksdal, skal i løpet av året dele ut en av Norges største IT-kontrakter. Vil Evry vrakes?
DNBs IT-direktør, Liv Fiksdal, skal i løpet av året dele ut en av Norges største IT-kontrakter. Vil Evry vrakes? (Bilde: DNB)

Vi kan avsløre hvem de slåss mot.

Det er en kjent sak at DNB er i markedet for å velge nye IT-leverandører, både på utvikling og drift.

Som digi.no skrev i begynnelsen av januar har indiske selskapet vunnet kampen om å levere utviklings- og forvaltningstjenester til DNB. Da var listen skåret ned til to hovedleverandører: Tata Consultancy Services og Infosys.

– Omfattende endring

Fredag får digi.no bekreftet fra DNB at kontrakten går til Tata.

– Valget som er gjort er todelt. Vi har valgt en samarbeidspartner. Samtidig er dette et første skritt i en omfattende endring av vår måte å levere IT-tjenester på, sier konserndirektør for IT og Operations Liv Fiksdahl i en kunngjøring banken har sendt digi.no.

Konkurranse om drift

Fra og med 2014 går Evrys avtale om å drifte IT-systemene til DNB ut, og konkurransen om oppdraget er knallhard. Dette er en av de viktigste enkeltavtalene til Evry, og flere globale aktører har siklet på oppdraget. Forrige gang kontrakten var ute på anbud var den verd 3,8 milliarder kroner over fem år. Nå kan den bli større ettersom driften er mer omfattende.

Digi.no kan nå presentere listen av aktuelle kandidater for å vinne kontrakten. Ved siden av Evry, er CSC, indiske HCL, Hewlett-Packard, Infosys og Tata Consultancy Services (TCS) aktuelle kandidater.

Tidligere denne uken meldte TV2 at Evry sto i fare for å miste kontrakten med DNB. Årsaken er alle driftsproblemene Evry har opplevd den siste tiden. Men DNB påpeker til digi.no at det uansett leverandør vil være høy risiko ved et bytte.

Kvalitet avgjørende

– Kvalitet i driftstjenestene er avgjørende for DNB. Samtidig er det høy risiko ved mulig bytte av leverandør og flytting til nytt datasenter. En slik datasenter-flytt må gjennomføres uansett – også hvis Evry forblir vår hovedleverandør. Dette fordi Evry ikke lenger kan fortsette å benytte flere datasentre i sine leveranser til DNB, men må redusere kompleksiteten ved å konsolidere mot ett, skriver storbanken i meldingen.

Evry jobber for å forenkle sin leveranseplattform innen drift, noe som er helt avgjørende for å få en god butikk. Men uansett hvem som vinner kontrakten vil de behøve å bygge opp datasenter-kapasitet.

Når Evry og de andre for beskjed om hvem som har vunnet den store DNB-kontrakten er usikkert. Men for DNB er dette en omfattende øvelse som vil kreve tid.

– Summen av det vi skal gjøre er veldig omfattende. Det blir derfor viktig å gjøre dette i riktig omfang og til riktig tid. Vi må bruke flere år på dette, sier Fiksdahl i meldingen.

    Les også:

Til toppen