BEDRIFTSTEKNOLOGI

Beholder versjonsnummeret likevel

Mozilla skylder på intern kommunikasjonssvikt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. aug. 2011 - 11:06

Som et resultat av Mozilla akselererte utgivelsestempo, kom det i midten av august et signal fra produktsjef Asa Dotzler om at det var blitt bestemt at versjonsnummeret til nettleseren ikke lenger er relevant informasjon for brukerne. Dermed så det ut til at versjonsnummeret vil bli fjernet fra sin vante plass i framtidige utgaver av Firefox.

Dette vekket heftig debatt. Mange så ut til å slite med hensikten med dette. Blant Dotzlers argumenter var at brukerne alltid ville ha den til enhver tid nyeste versjonen uansett. Alle andre versjoner ville være foreldet.

Argumentene Dotzler har brukt er kanskje fortsatt gyldige, men ikke bakgrunnen han har framsatt dem i. Det viser seg nå at Mozillas brukergrensesnitt-team likevel ikke hadde bestemt seg for en slik endring. Dermed har Dotzler argumentert for noe som i bunn og grunn var en misforståelse.

– Det var en kommunikasjonssvikt innen UX-teamet, og Asa fortsvarte oss beinhardt, forteller Alex Faaborg, et medlem av brukergrensesnitt-teamet, til ReadWriteWeb.

Faaborg skriver her at det ikke er noen planer om å gjøre noe med versjonsnummeret. Men i kommentarene foreslås det at man burde gå over til en annen form for versjonsnummer, for eksempel å ta i bruk datoen for utgivelsene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.