Beiler gir opp Dell

Michael Dell puster antakelig lettet ut.

Beiler gir opp Dell
Kampen om Dell er ikke avgjort, men nå trekker Blackstone seg fra handelen. Investeringsgiganten skal ha blitt bekymret over selskapets økonomiske tilstand, og det fallende pc-salget globalt. Bilde: Sam Hodgson/Bloomberg via Getty Images / All Over Press

Verdens største investeringsselskap Blackstone Group har trukket seg fra kampen om pc- og systemleverandøren Dell.

De skal ha fått kalde føtter grunnet det skrantende pc-salget, samt bekymringer om reduksjon i bunnlinjen til Dell, ifølge Wall Street Journal. Også CNN kan bekrefte at Blackstone er ute av dansen.

Investeringsgiganten meldte opprinnelig sin interesse med et ikke-forpliktende bud på 14,25 dollar per aksje i forrige måned.

Tilbudet var høyere enn det gründer Michael Dell og investeringsselskapet Silver Lake har presentert på 13,65 dollar, som priset Dell til 24,4 milliarder dollar.

Blackstone skal også ha gitt klare signaler om at de ønsket en ny leder for Dell. Les artikkelen Michael kan bli kjippet ut av Dell.

Et slikt utfall er nå langt mindre sannsynlig. Ifølge CNN ligger gründeren og Silver Lake nå best an til å få oppfylt ønsket om å kjøpe livsverket for å ta det av børsen.

Den kontroversielle amerikanske investoren og milliardæren Carl Icahn er fortsatt en joker i forhandlingene. Han skal ha sagt seg villig til å punge ut 15 dollar per aksje for å sikre seg en eierandel på 58 prosent.

En rekke aksjonærer har ment at budet fra Michael Dell er for lavt, noe som har vært med på å drive opp selskapets markedsverdi. Før Nasdaq-børsen åpner fredag er aksjen verdsatt til 13,95 dollar.

    Les også:

Les mer om: