Bekjemper domenepirater med forhåndsbetaling

Network Solutions sier de vil innføre forhåndsbetaling for domeneregistrering innen 9 mars. Dermed kan du registrere nye domener i sanntid - uten å måtte vente på en bekreftelse i retur.

Network Solutions sier de vil innføre forhåndsbetaling for domeneregistrering innen 9 mars. Dermed kan du registrere nye domener i sanntid - uten å måtte vente på en bekreftelse i retur.

Ifølge Dow Jones Newswires uttalte Network Solutions (NSI) i går at selskapet vil gjøre alvor av planene om å innføre en ordning der domener kun kan registreres dersom de er betalt for på forhånd.

Foruten at det betyr raskere domeneregistrering for deg som kunde, vil prosessen trolig ta motet fra domenepirater og andre spekulanter som registrerer web-adresser med kun det mål for øye å selge dem videre med feit fortjeneste, håper NSI.

Betalingsordningen kommer som en konsekvens av en avtale som ble inngått i september mellom USAs handelsdepartement og Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) - en non-profit interessegruppe som har arbeidet for å fjerne NSIs påståtte monopol på domeneregistrering.

Ifølge avtalen skal NSI og alle andre registrarer kreve "en rimelig forsikring om betaling for registreringer" før andrenivås domenenavn aktiveres.

NSI faser nå ut sitt tradisjonelle faktureringsprogram for kunderegistrering for å gå fulllstendig over til den nye sanntidsbaserte løsningen.

Ifølge opplysninger på NSIs egne websider aksepterer ikke organisasjonen lenger nye domeneregistreringer via e-post. Unntaket er hvis kunden, typisk internettjenesteleverandører (ISP-er), registrerer ti eller flere domenenavn i måneden (maks 100 navn per måned). Da kan en melde seg inn i NSIs såkalte Premier Program eller Business Account Program, som fortsatt lar kunden benytte e-post til domeneregistrering med påfølgende fakturakrav i retur. Som regel kan slike kunder forvente en bekreftelse på sine domeneregistreringer via e-post fem til syv dager etter at søknaden er levert NSI.

Den nye registreringsløsningen baserer seg på kredittkortkjøp tilsvarende de løsningene du finner på en rekke online-butikker. NSI forklarer innføringen av et kredittkortbasert registreringssystem med to hovedbegrunnelser:

- For det første gir det en raskere saksbehandling, og reduserer risikoen for at kunder mister domenenavn som følge av forsinket betaling. For det andre er det en måte å ta motet fra domenepirater og andre som spekulerer i å registrere web-adresser bare for å selge dem videre med profitt.

Til toppen