BEKK 60 millioner kroner mindre verdt på en måned

Når selskaper kjøper opp andre selskap med oppgjør i aksjer, skaper det ekstra spenning i hverdagen, ihvertfall hvis selskapet er notert på Nasdaq. Spør konsulentene i BEKK som har sett aksjekursen synke med 75 prosent på en måned.

Det var i begynnelsen av november at det amerikanske selskapet C-Bridge kjøpte det norske internettselskapet BEKK Consulting AS. Oppgjøret skjedde med både kontanter og oppgjør i aksjer i det overtagende selskap, altså et klassisk oppgjør ved et oppkjøp. På oppgjørstidspunktet var aksjeverdien på 80 millioner kroner, mens kontantdelen var på omlag 35 millioner kroner.

Men så kræsjet Nasdaq og ga ytterligere fall i en allerede svak aksjekurs. På en måned sank aksjekursen fra 14 til 3,5 dollar, en nedgang på 75 prosent.


Klikk for å se mer av CBIS:NASDAQ - 3MO
Mandag viste NASDAQ denne grafen over utviklingen i C-bridge de siste tre måneder (klikk på bildet for å gå til originalen).


- Dette må vel være demotiverende, Olav Folkestad?

- Nei, for oss er det business as usual. Vi har et veldig perifert forhold til det som skjer på Nasdaq, sier Olav Folkestad til digitoday.no.

- Det er håpløst om vi skal gå rundt og følge med på den daglige utviklingen i aksjekursen. Vi har bindingstid på aksjene og et eventuelt salg av aksjene ligger frem i tid. Ved oppkjøpet jobbet vi for å få et kontantoppgjør, og vi føler at vi har gjort en god handel uansett. Når markedet er så dårlig som det er nå, blir jo alle selskapene "straffet", berettiget eller ei. Nå er det mange selskaper som faller som en stein, og C-Bridge blir også trukket ned. Men vi har selvfølgelig god tro på selskapet, og tror at aksjene skal stige til vår bindingstid er over.


Til toppen