RESULTATERFINANS

BEKK-eier kvitter seg med 14 prosent av arbeidsstokken

Bare en måned etter at C-bridge forsikret markedet om at det slett ikke var nødvendig å slanke staben, serverer selskapet meldingen om at 100 av de ansatte må gå.

17. jan. 2001 - 07:19
meldingen fra C-bridgenylig kjøpte norske BEKK

C-bridge Internet Solutions Inc vil redusere arbeidsstokken fra 700 til 600, det vil si at omlag 14 prosent av de ansatte må gå. Av de hundre som må slutte er 86 fakturerende konsulenter, opplyser selskapet i børsmeldingen.


I desember la C-bridge frem et resultatvarsel som sa at fjerde kvartal ville ende på linje med foregående kvartal, det vil si en omsetning på rundt 26 millioner dollar, eller omlag 227 millioner kroner etter dagens dollarkurs på 8,75 kroner.

Samtidig med resultatvarselet ble sendt ut, uttalte C-bridge-sjef Joe Bellini at selskapet hadde ordrer inne for første kvartal på nærmere 38 millioner dollar, noe som ville kreve full innsats fra samtlige av selskapets 700 ansatte.

Nå er tonen en annen: Under en telefonkonferanse med presse og analytikere tirsdag offentliggjorde Bellini bemanningskuttet. Han la imidlertid til at ordreinngangen fremdeles er solid. I første kvartal står det oppgaver og venter på C-bridge til en samlet verdi på hele 40 millioner dollar, påsto Bellini, som vil vente til 23. januar med å offentliggjøre de endelige tallene for det avsluttede fjerdekvartalet.

Ifølge internet.com vokste C-bridge fra 500 til 700 ansatte i tredje og fjerde kvartal. Kontantbeholdningen var på 50 millioner dollar ved siste årsskiftet, etter at det ble brukt seks millioner dollar bare i desember, opplyser finansdirektør Rick Wester til internet.com.

Administrerende direktør Olav Folkestad i BEKK sier til digitoday.no tirsdag kveld at fusjonen med C-bridge foreløpig går som planlagt, selv om amerikanerne på ingen måte liker å ha havnet i rettighetskrangel med Accenture AS, tidligere Andersen Consulting.

- Dette er nå til behandling i de offisielle instanser, og vi avventer ennå det endelige svaret, sier Folkestad til digitoday.no.


Dersom C-bridges overtakelse av BEKK går i orden, er det lite som tyder på at den norske virksomheten blir rammet av nedbemanninger med det første.

- Vi slankes nok ikke så lenge vi fortsatt klarer å vise til reell vekst, sier Folkestad til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.