BEKK fosser frem

Konsulentselskapet BEKK har ingen problemer med pengene. Selskapet, med Olav Folkestad og Erik Moe-Helgesen i spissen, økte omsetning og resultat med 67 prosent fra forrige tertial.

BEKK Consulting AS kunne i dag legge frem tertialsresultater som er helt i særklasse hva konsulentmarkedet gjelder. Selskapet har vært forskånet for nedgangen i markedet, skal vi tro tallene.

I første tertial omsatte BEKK for 38,4 millioner kroner, mens de fikk et resultat før skatt på 8,6 millioner kroner. I pressemeldingen melder selskapet om at dette er en økning på 67 prosent fra forrige tertial.

BEKK hadde ved årsskifte 62 ansatte, men har ved utgangen av siste kvartal greid å vokse til 90 ansatte, en økning på omtrent 45 prosent, ifølge pressemeldingen.

Selskapets administrerende direktør, Olav Folkestad, sier seg "meget godt fornøyd" med resultatene.

- Det er moro å holde tempoet vi hadde i fjerde kvartal i fjor, sier Folkestad til digitoday.no.

Han forteller at BEKK ikke har opplevd noen nedgang i markedet, men:

- Vi merker at beslutningssyklusene tar noe lengre tid nå enn tidligere. Kundene har ikke lenger presset på seg om å være først. Nå skal det gjøres riktig, sier Folkestad.

Han sier at det er kombinasjonen av å lage gode løsninger, og gjøre strategiarbeidet sikkelig slik at løsningen blir en suksess for kunden, er oppskriften bak selskapets gode resultater. Hard kostnadskontroll har også en finger med i spillet. BEKK holder fremdeles hus i beskjedne kai-lokaler ved Bjørvika i Oslo.

Tidligere i år ble det kjent at den planlagte fusjonen mellom det amerikanske konsulentselskapet C-bridge Internet Solutions Inc og BEKK ikke ble noe av.


Men Folkestad kan avsløre at det har vært interessenter på døren etter dette.


- Men ingen har sluppet inn, sier Folkestad, som forteller at BEKK for tiden klarer seg utmerket uten å bli fusjonert eller kjøpt opp.

- Vi tenker på hvordan vi skal oppnå en større tilstedeværelse, men dette trenger ikke skje ved oppkjøp og fusjoner, sier Folkestad, som understreker at dette ikke er et hett tema om dagen.

Til toppen