Bekk-gründer blir styrtrik på salget

Bekk-gründer blir styrtrik på salget

Olav Folkestad sitter på 25 prosent av aksjene i Bekk og blir styrtrik.

Tidligere i dag offentliggjorde Posten-eide Ergogroup at de hadde gjort enda et oppkjøp. Denne gangen er det Bekk, et av Norges mest lønnsomme og raskest voksende konsulentselskaper.

Prisen setter derfor ny rekord i Norge hvis man regner med pris/omsetning, påpeker en bransjekilde, for da får man en pris på 1,8 ganger omsetningen. Men det er en god grunn til rekord.

Det har vært kjent lenge at Bekk har vært en av de mest veldrevne og lønnsomme IT-konsulentselskapene i Norge. For selskapet har både vokst i høy fart - og hatt marginer mange bare kan drømme om. I 2005 omsatte selskapet for 128 millioner og fikk et resultat før skatt på 25 millioner kroner. I fjor løftet omsetningen seg til 175 millioner og resultatet seg til 34,6 milloner.

I år går det enda bedre: Omsetningen for første halvår endte på 110 millioner kroner, og av det sitter selskapet igjen med et overskudd på cirka 29 millioner kroner.

Ergogroup må ut med 284 millioner kroner for 72 prosent av aksjene og gründer Olav Folkestad blir derfor en svært rik mann - hvert målt med norske øyne.

Med 25 prosent av aksjene får Folkestad en gevinst på 71 million kroner - i kontanter.

Han kan nemlig ikke få aksjer - Ergogroup er heleid av Posten som igjen er heleid av den norske stat og kan dermed ikke betale med aksjer.

Til toppen