BEKK vant kampen om Utdanning.no

Konsulentselskapet Bekk Consulting fikk tilslaget på en av årets mest prestisjefylte Internett-kontrakter innen offentlig sektor. Erik Moe-Helgesen (til høyre) er svært fornøyd.

Konsulentselskapet Bekk Consulting fikk tilslaget på en av årets mest prestisjefylte Internett-kontrakter innen offentlig sektor. Erik Moe-Helgesen (til høyre) er svært fornøyd.

Utdannings- og forskningsdepartementet (UFD) skrev i dag under på en kontrakt med konsulentene i BEKK Consulting om levering av en nasjonal utdanningsportal på Internett.

Allerede sist høst ønsket departementet innspill fra aktuelle brukere på hvordan portalen burde utformes. Omtrent samtidig ble det også tildelt midler til utviklingen av en slik portal over statsbudsjettet for 2003.

Les mer om portalen her:


Leveransen omfatter programvare, formgivning og tilrettelegging av de tekniske sidene ved utdanningsportalen, og BEKK har fått tilslag på første fase av portalutviklingen.

Den nye portalen, Utdanning.no, skal etter planen lanseres til våren. Hensikten er å gi skoleelever, studenter, professorer og lærere enklere tilgang til informasjon om norsk utdanning og utdanningsrelaterte tjenester på nettet.

Portalen skal utvikles stegvis og vil etter hvert omfatte all norsk utdanning, skriver departmentet i en pressemelding.

- Dette er et viktig prosjekt for BEKK. Det stod fryktelig høyt på ønskelisten vår, om ikke på toppen, sier Erik Moe-Helgesen, økonomidirektør i Bekk Consulting, til digi.no.

Det var to runder, en prekvalifisering og en finale, før selskapet fikk det hyggelige budskapet om at de fikk tilslag på første fase av jobben. Moe-Helgesen vil ikke gi noe anslag på hvor stor kontrakten er.

- Alle elementer ved denne utdanningsportalen gjør dette interessant for oss. Både synligheten og de store ambisjonene, også rent teknisk. Det at prosjektet hadde flere faser og muligheten vi ser for utnyttelse av interessant funksjonalitet og integrasjon gjør at vi er svært fornøyd med avgjørelsen , sier Moe-Helgesen.

Til toppen