Beklager overfor militærjuntaen i Thailand

Telenor legger seg flate.

Beklager overfor militærjuntaen i Thailand
Militærjuntaen i Thailand, som kaller seg for National Council for Peace and Order (NCPO), hevder Telenor har svertet dens gode navn og rykte. Her sees blant annet lederen for NCPO, Prayuth Chan-ocha, under et budsjettmøte i forrige uke.(140613) -- BANGKOK, June 13, 2014 (Xinhua) -- Chief of the National Council for Peace and Order (NCPO) Prayuth Chan-ocha (C) attends the budget meeting with government agencies in Bangkok, Thailand, June 13, 2014. (Xinhua/Rachen Sageamsak) THAILAND-BANGKOK-NCPO-MEETING PUBLICATIONxNOTxINxCHN Bilde: imago/Xinhua/ All Over Press

Bangkok/Oslo (NTB-Nils-Inge Kruhaug): Telenor beklager påstanden om at de sperret Facebook for ti millioner brukere i Thailand på oppfordring fra de militære kuppmakerne i landet.

I en kunngjøring gjengitt i blant annet Bangkok Post beklager Telenor at de ved å hevde dette svertet militærjuntaens gode navn og rykte.

Telenors kommunikasjonssjef i Asia, Tor Odland, opplyste for en drøy uke siden at DTAC, der Telenor er største eier, 28. mai stengte Facebook-tilgangen i en time på ordre fra juntaen. Han tilføyde at dette satte Telenor i en krevende situasjon.

Militærjuntaen, som omtaler seg selv som Det nasjonale rådet for fred og orden (NCPO), reagerte sterkt på uttalelsen.

Tordnet

- Upassende og respektløst, tordnet oberst Setthapong Malisuwan, som er nestleder i kringkastingsregulatoren i landet (NBTC).

- Dersom Thailand tilsynelatende har så mange problemer, bør Telenor investere et annet sted, sa Setthapong til avisen Naew Na.

Legger seg flat

Nå legger Telenor seg flat og beklager på det sterkeste påstanden om at det var NBTC og militærjuntaen som tvang dem til å stenge Facebook.

- Ledelsen i Telenor-gruppen og DTAC vil få benytte anledningen til å beklage overfor NBTC og NCPO, heter det i kunngjøringen.

- Vi vil ytterligere styrke vår dialog med Thailands folk, heter det videre.

- Både Telenor-gruppen og DTAC anerkjenner fullt ut behovet for å stå sammen, samt sensitiviteten, og vi beklager dypt effekten av dette, heter det videre.

Truer

NBTC har vært under de militæres kontroll siden kuppet 22. mai og hevder at Facebook ble sperret som følge av tekniske problemer.

NBTC har samtidig truet med å granske det de antyder kan være uregelmessigheter når det gjelder Telenors eierandeler i DTAC, men nekter for at enn slik gransking er politisk motivert.

- I tiden fremover vil vi være påpasselige og følge med på aksjepostene i DTAC. Dersom vi oppdager at andelen utenlandske aksjeeiere kan bryte med våre lover for utenlandsk eierskap, vil vi kunne utestenge Telenor fra auksjonen for frekvenser i 4G-nettverket, sa Setthapong i forrige uke. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: