- Beklager, vi slettet alle bildene dine

Flickr tabbet seg ut og fjernet feil konto.

- Beklager, vi slettet alle bildene dine

Flickr tabbet seg ut og fjernet feil konto.

Yahoo-eide Flickr har i årevis vært en populær nettjeneste blant hobbyfotografer, fotofiklere og andre med behov for å lagre og dele store mengder bilder.

En av kundene deres opplevde denne uken det store marerittet. Den sveitsiske IT-arkitekten Mirco Wilhelm tipset nettstedet om en konto som angivelig innholdt stjålne bilder.

Overraskelsen var stor da hans egen brukerkonto ble slettet.

Borte var hele katalogen med 4.000 bilder, som han møysommelig hadde bygget opp gjennom fem år.

Nettstedet kom til skade for å forveksle Mircos konto med den de egentlig ønsket å stenge. Flickr la seg raskt paddeflate, men kunne dessverre ikke redde bildearkivet.

Den ulykkelige fotobloggeren deler hendelsesforløpet og svaret selskapet ga ham i et blogginnlegg med tittelen «You have to be f***ing kidding, Yahoo!».

Hello,

Unfortunately, I have mixed up the accounts and accidentally deleted yours. I am terribly sorry for this grave error and hope that this mistake can be reconciled. Here is what I can do from here:

I can restore your account, although we will not be able to retrieve your photos. I know that there is a lot of history on your account–again, please accept my apology for my negligence. Once I restore your account, I will add four years of free Pro to make up for my error.

Please let me know if there’s anything else I can do.

Again, I am deeply sorry for this mistake.

Regards,

Flickr staff

Det hører med til historien at Wilhelm sitter på kopier av bildene. Men nå må han laste opp og manuelt lenke opp hele bildearkivet mot bloggen sin på nytt, en prosess han anslår vil kunne ta mange uker, om ikke måneder.

Som IT-arkitekt påpeker han åpenbare svakheter i hvordan Flickr håndterer prosessen med å stenge brukerkontoer. Hvorfor deaktiverer de ikke kontoen først, for deretter å evaluere eventuelle tilbakemeldinger?

Alt håp er imidlertid ikke ute for Wilhelm. En talsperson fra Yahoo sier i en kommentar til The Observer at de jobber på spreng med å forsøke å gjenskape bildene. Så spørs det om de også klarer å gjenskape tilliten til brukerne sine.

Deler av bildesamlingen til Mirco Wilhelm er i skrivende stund fremdeles tilgjengelig gjennom Googles cache.

Til toppen