FORBRUKERTEKNOLOGI

Bekrefter Android 2.0 i ny Motorola-mobil

Mobiloperatør avslører detaljer om kommende modell.

19. okt. 2009 - 07:17

Det har en stund gått rykter om at Motorola skal lage en Android-mobil for den amerikanske mobiloperatøren Verizon Wireless. Mobiloperatøren har nå bekreftet at mobilen får navnet Droid, samt en del detaljer om det kommende produktet.

Det er ikke kjent om Motorola vil tilby Droid i andre land enn USA, slik skal gjøre med dets første Android-produkt - Cliq, og som i resten av verden skal selges under navnet Dext.

Droid, eller i alle fall DROID, er forøvrig et varemerke som eies av Lucasfilm.

Det som derimot nå er klart, er at Droid vil være basert på Android 2.0. Det bekreftes også at mobilen skal ha høyoppløst skjerm - noe som i dag bør betyr WVGA (800x480 piksler), i tillegg til fysisk QWERTY-tastastur, 5 megapikslers kamera med blits og utskiftbart batteri.

Det er derimot ikke kjent hvilken prosessor mobilen vil baseres på, men de kraftigste mobilene leveres nå med en 1 GHz SnapDragon-prosessor fra Qualcomm.

Utsnitt fra Verizons DROID-side.
Utsnitt fra Verizons DROID-side.

På promoteringssiden til Verizon er det en kodet teller som trolig teller ned til

lanseringstidspunktet. Telleren har åtte siffer. Enkelte hevder å ha dekodet telleren til at den viser at lanseringen skjer midnatt mellom den 29. og 30. oktober, noe som tilsvarer tidligere rykter om lanseringstidspunkt. Leserne oppfordres herved til å forsøke å verifisere dette.

Det er foreløpig ikke offentliggjort hva som er nytt i Android 2.0 eller når denne versjonen av mobilplattformen kommer. På denne siden viser likevel Boy Genius Report en gjennomgang av skjermbilder fra det som skal være en uferdig utgave av Android 2.0.

Ifølge gjennomgangen er det snakk om en større oppgradering, med blant annet et fornyet brukergrensesnitt, Exchange-støtte integrert i operativsystemet, integrert Facebook-støtte, bedre nettleser, en helt ny Google Maps-applikasjon med støtte for Layers, samt forent e-postinnboks. Det er også en talestyrt applikasjon beregnet for bilbruk, som ser ut til å være knyttet til blant annet kartdata og interessepunkter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.