Bekrefter antivirus fra Microsoft

Bill Gates er klar på når Microsoft vil komme med antivirus, men vag på hva og hvordan.

Bill Gates er klar på når Microsoft vil komme med antivirus, men vag på hva og hvordan.

Microsoft har kjøpt to antivirusselskap det siste året. Det har skapt uvisshet blant antivirusleverandørene. Deres mareritt er full integrasjon av antivirus i Windows med gratis oppdatering gjennom Windows Update.

På sikkerhetskonferansen RSA Conference 2005 i San Francisco – der Microsoft også kunngjorde sikkerhetsoppdatering av Internet Explorer og gratis vern mot spionvare – sa Bill Gates at Microsoft vil komme med antivirus innen nyttår, som ledd i et «bredt anlagt tilbud til forbrukerne».

    Les også:

Gates opplyste ikke hvorvidt antiviruset vil selges, gis bort eller buntes med andre produkter, for eksempel Windows.

Man antar at Microsoft vil være svært forsiktig med å innlemme ny funksjonalitet i Windows, av hensyn til monopoldommene i USA og EU.

I en kommentar til antivirusutspillet, sier styreformann John Thompson i Symantec at han hadde ventet antivirus fra Microsoft noe tidligere. Han mener gratis spionvarevern fra Microsoft ikke gir spesiell grunn til bekymring, siden ingen tjener særlig penger på antispion likevel, og utviklingen går i retning av at antispion integreres i sikkerhetspakker med antivirus og brannmur.

Check Point signaliserer større skepsis enn Symantec til Microsofts satsing på sikkerhetsprodukter. Teknologidirektør Gregor Freund sier til Cnet at Microsoft gjør rett i å arbeide for sikrere PC-er, men at selskapets satsing kan skremme investorer fra å satse på uavhengige aktører, slik at fornyelsen stanser opp og sikkerheten svekkes på sikt. Til Wall Street Journal sier Freund at sikkerhetsutvidelser i Windows, som integrert gratis spionvarevern, vil bli et spill der bare Microsoft kan delta.

Til toppen