Bekrefter forsinket Sony PSP

Sony antyder at det vil ta flere måneder før selskapets lommespillmaskin, PSP, kommer på markedet i Europa.

Sony antyder at det vil ta flere måneder før selskapets lommespillmaskin, PSP, kommer på markedet i Europa.

Sony hadde opprinnelig håpet å kunne lansere den lille spillmaskinen PSP i Europa i løpet av mars, men innså etter hvert at dette ikke var mulig. Dette skyldes etter alt å dømme for lav produksjonskapasitet i forhold til den forventede etterspørselen. Allerede i begynnelsen av februar ble det klart det rimelig klart at maskinen ikke ville komme til Europa som planlagt. Men Sony var da svært lite konkrete på hvor lenge lanseringen ville bli utsatt.

Nå sier en talsperson for Sony til Reuters at det ikke vil ta uker, men måneder før maskinen kan fås i europeiske butikker.

Det hele handler om prioritering og fordeling. Når PSP lanseres den 24. mars, vil selskapet ha én million enheter klare, men også når disse er solgt vil Sony prioritere det amerikanske markedet. Inntil det blir klart hvor stor etterspørselen faktisk vil være, vil Sony unnlate å fastsette en dato for Europa.

Nintendo, som i forrige uke lanserte en lignende spillmaskin, DS, i blant annet Norge, vil dermed kunne få et bra forsprang. I tillegg til egne spill, støtter DS spill laget for Game Boy Advance.

Ifølge Reuters har Sony solgt omtrent 1,2 millioner PSP-er i Japan, hvor enheten ble lansert i desember. Fortsatt skal tilgangen være ekstremt begrenset.

Til toppen