RESULTATERFINANS

Bekrefter god IT-etterspørsel

Capgemini leverer sterke resultater.

9. nov. 2011 - 09:17

Tirsdag leverte Europas største IT-konsulentselskap, Capgemini, omsetningstall for tredje kvartal. Det er stor spenning knyttet til denne sektoren ettersom de svake økonomiske utsiktene har lagt en demper på forventingene til etterspørsel etter nye IT-prosjekter over hele Europa.

Men Capgemini innfridde forventningene, og kunne vise til en god vekst i omsetning samt at de bekreftet sine ambisiøse resultatmål for året som helhet.

– Det er ikke som for tre år siden, da Lehman Brothers falt og bedriftene kuttet sine budsjetter umiddelbart. Alle er litt urolige, men etterspørselen har ikke kollapset, sier Capgeminis toppsjef Paul Hermelin i en kommentar til Financial Times.

Selskapets salgsinntekter endte på 2,38 milliarder euro i årets tredje kvartal, en oppgang på 13 prosent fra samme periode i fjor. Selskapet forventer å omsette for mellom 9 og 10 prosent mer i år enn i fjor.

Det Paris-baserte selskapet rapporterer ikke resultater på kvartalsbasis, men viser til at ordreinntaket i tredje kvartal endte på 2,2 milliarder euro. Omsetningen i USA steg med fem prosent, mens hovedmarkedet, Frankrike, opplevde en omsetningsvekst på 7,8 prosent i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Det er særlig i Norden selskapet kan vise til den beste veksten. Her steg inntektene med hele 12,4 prosent. I Storbritannia og Irland var veksten på bare 1,3 prosent ettersom offentlig sektor har kuttet mye i investeringene.

Aksjekursen til Capgemini steg 5,4 prosent på børsen i Paris etter at tallene ble kjent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.