Bekrefter kinesisk 3G i 2006

Det er kommet en offisiell bekreftelse på at Kina vil legge ut 3G-tjenester i 2006.

Det er kommet en offisiell bekreftelse på at Kina vil legge ut 3G-tjenester i 2006.

Før jul uttalte utenlandske selskaper på det kinesiske markedet at Kina ser ut til å ville legge ut 3G-tjenester i 2006. En uttalelse fra IT-minister Wang Xudong i går tolkes av det offisielle telegrambyrået Xinhua som en bekreftelse på dette, melder Wall Street Journal. Xinhua-meldingen er ikke tilgjengelig på engelsk.

    Les også:

Wang siteres dit hen at Kina «vil gjøre seg ferdig med å formulere politikk for å utvikle 3G-teknologi og -næring» i 2006. Ifølge Xinhua er dette et signal om at i 2006, vil 3G i Kina «endelig komme inn på scenen».

Kina har 388 millioner mobilabonnenter, og er verdens største mobilmarked. En rekke globale selskaper har i årevis arbeidet for å etablere seg i dette markedet.

Myndighetene har som mål å ha 3G-tjenester oppe innen sommer-OL i 2008. Observatører mener det forutsetter at lisenser deles ut i løpet av første halvår 2006. Wang sa ikke noe konkret om dette, men ga mange positive signaler som peker på at så kan skje, ifølge Xinhua.

Wang ga ikke ytterligere signaler om hva slags teknologi kinesisk 3G vil bygge på. Landet er i ferd med å utvikle en egen standard, TD-SCDMA, som konkurrerer med både den europeiske WCDMA (UMTS) og den amerikanske CDMA-2000.

Til toppen