Bekrefter oktober-lansering av Windows 8

Men koden blir ferdig allerede om en måned.

Bekrefter oktober-lansering av Windows 8
Tami Reller, finans- og markedssjef i Microsofts Windows- og Windows Live-divisjon, stod for store deler av hovedtalen til Microsofts partnere i går. Bilde: Microsoft

Det var i en tale under Microsofts Worldwide Partner Conference 2012 i Toronto, Canada, i går at finans- og markedssjef i Microsofts Windows and Windows Live Division, Tami Reller, for første gang bekreftet at Windows 8 vil bli lansert i slutten av oktober i år. Det innebærer at operativsystemet blir tilgjengelig på nye pc-er og at det kan kjøpes separat som en oppgradering til eksisterende maskiner.

Men Teller fortalte også at koden vil bli ferdig og gjort tilgjengelig for OEM-er allerede i den første uken av august. Det samme gjelder også for Microsofts enterprise-kunder.

Under talen kom blant Teller og toppsjef i Microsoft, Steve Ballmer, med en rekke tall om salg og forventninger til salg. Blant annet mener selskapet at det i løpet av neste år vil bli solgt 375 millioner Windows-pc, og at selskapets Surface-enheter kanskje vil utgjøre noen få millioner av disse. Men Ballmer innrømmet at han er usikker på hvor mye selskapets nettbrettlignende enheter vil selge.

Selv om Ballmer forsøkte seg med å si at salget av Windows-pcer neste år vil være større enn salget av noen mobil eller noe annet økosystem med bare én enhet, så tyder alt på at det vil bli solgt flere Android-enheter neste år enn det vil bli solgt Windows-pcer. Allerede aktiveres det én million Android-enheter hver dag.

Ballmer fortalte at det finnes mer enn 1,3 milliarder Windows-systemer på Jorden. Til nå har Microsoft solgt mer enn 630 millioner Windows 7-lisenser. Reller la til at mer enn 50 prosent av bedrifts-pcene i verden nå kjører Windows 7. Hun avviste også påstandene om mindre interesse for testversjonene av Windows 8 enn for Windows 7 ved å fortelle at Windows 8 har blitt det mest testede operativsystemet noensinne.

Kurt DelBene, president i Microsoft Office Division, fortalte at Microsoft Office nå brukes av en milliard mennesker globalt, og at det selges en kopi av Office 2010 hver sekund.

Ballmer la til at Skype nå har passert 250 millioner brukere.

Microsoft Office 365 nettskytjeneste ble nevnt gjentatte ganger i talen i går. Men noen brukertall ble ikke oppgitt. Det ble heller ikke sagt noe om hvordan salget av Windows Phone går.

En avskrift av hele hovedtalen fra i går er tilgjengelig her.

    Les også: