BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bekrefter prognoser om stor vekst i PC-markedet

Analytikerne i Dataquest og IDC bekrefter ifølge Reuters sine prognoser om sterk vekst i PC-markedet i 1998, trass i advarsler fra Intel og Compaq om dårligere tider.

Eirik Rossen
6. mars 1998 - 17:44

Intel har varslet lavere fortjeneste enn forventet på grunn av dårlig etterspørsel etter PC-er, samt for mange usolgte maskiner og nye produksjonsrutiner hos tilvirkerne. Compaq har også antydet mindre vekst enn forventet.

På den andre siden finnes det lyspunkter. Blant annet lå tallene som Dell nylig la fram for kvartalet ut januar 1998 et stykke foran det Wall Street hadde ventet.

Dataquest og IDC peker på at flere faktorer forklarer hvorfor problemene som nå dukker opp bør betraktes som kortvarige. En faktor er at kvartalet etter jul er tradisjonelt svakt, mens det i fjor ble kunstig høyt fordi det var da Intels multimediateknologi MMX slo an i markedet. En annen faktor er at den nye vektleggingen av forbruker-PC-er til under 1000 dollar undergraver marginer og gjør forbrukere mer kostnadsbevisste.

Dette skjer mens Compaq og andre tilpasser seg nye salgsmetoder i retning direkte salg. Produsenter som allerede har tillempet modellen med direkte salg, er de som greier seg best.

Om Dataquest og IDC kan komme til å revidere salgsprognosene noe, vil det under alle omstendigheter spås tosifret prosentvekst for det globale PC-salget i år, skriver Reuters.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.