Bekrefter sosialt kjøp

Microsoft punger ut for Yammer.

Bekrefter sosialt kjøp
- Vi lager programvare som bedrifter trenger og som folk elsker, sier Microsoft-toppsjef Steve Ballmer i forbindelse med oppkjøpet av Yammer. Bilde: Jonathan Alcorn/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Som digi.no kunne melde i midten av juni har Microsoft vært i forhandlinger med den amerikanske oppstarts-bedriften Yammer om oppkjøp. Mandag ble oppkjøpet bekreftet. Den amerikanske programvaregiganten betaler 1,2 milliarder dollar, 7,2 milliarder norske kroner, for selskapet.

Yammer vil inngå i Microsofts Office-divisjon. Selskapet leverer en løsning for å lage bedriftsinterne sosiale plattformer med funksjonalitet vi kjenner fra for eksempel Facebook. Selskapet har mer enn 5 millioner brukere på sin løsning og en rekke store amerikanske bedrifter, deriblant Ford, på kundelisten.

– Oppkjøpet av Yammer understreker at vi står ved å levere teknologi som bedrifter trenger og som folk elsker, sier Microsofts toppsjef Steve Ballmer i en kommentar til oppkjøpet.

– Yammer tilfører en «beste i klassen» sosial nettverkstjeneste til Microsofts voksende portefølje av komplementere skytjenester, fortsetter Ballmer.

Microsoft skriver i en pressemelding at Yammer vil fortsette å levere sin tjeneste på selvstendig basis, men tjenesten skal etter planen implementeres i flere kjente produkter som SharePoint, Office 365, Dynamics og Skype.

    Les også: