MOBILTELEFON

Bekrefter tidsplan for nye «Nokia»-smartmobiler

Blir Android-baserte.

Nokia-navnet skal på nytt knyttes til smartmobiler. Men Nokia har ingen eierandeler i selskapet som skal tilby dem.
Nokia-navnet skal på nytt knyttes til smartmobiler. Men Nokia har ingen eierandeler i selskapet som skal tilby dem. Bilde: Nokia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. des. 2016 - 11:29

Android-baserte smartmobiler under merkenavnet Nokia skal komme på markedet i løpet av første halvdel av 2017. Det skriver finske HMD Global i en pressemelding.

HMD ble etablert i mai i fjor og har nå sikret seg alle de nødvendige avtalene for å ha enerett til å tilby Nokia-mobiler de neste ti årene. Dette inkluderer de tradisjonelle mobiltelefonene som selskapet har overtatt fra Microsoft, men også nye smartmobiler. Selskapet ledes av Nokia-veteranen Arto Nummela. 

Les også: Nokia gjør comeback – varsler nye mobiler og nettbrett

Frittstående

Nokia har ingen eierandeler i HMD, men vil motta royaltyinntekter gjennom lisensavtaler for både varemerket og patentert teknologi. 

I pressemeldingen skriver HMD at selskapet også har inngått partnerskap med Google og FIH Mobile Limited, bedre kjent som Foxconn Technology Group.

Selskapet oppgir at det er i ferd med å utvikle en forbrukerrettet produktserie hvor blant annet kvalitet er blant de sentrale egenskapene. 

– Vi mener at det er på tide med fornyelse i mobilbransjen. Markedet er utmattet og overfylt av ikke-differensierte produkter. Forbrukere ser etter teknologi med klare formål, som er nyttig, spennende og med et varemerke de kan ha tillit til, så vår tilnærming vil fokusere på brukeropplevelser og en dedikasjon til kvalitet, sier Florian Seiche, president for HMD Global, i pressemeldingen. 

Blir vanskelig

Det er et tøft marked HMD skal tre inn i. Selv om Nokia-varemerket er blant de aller mest kjente i verden, lyktes verken Nokia selv eller Microsoft med å utnytte varemerket til å innta en lederposisjon i smartmobilmarkedet.

Satsingen på Windows Phone var utvilsomt lite vellykket, men det er ikke gitt at det hadde gått mye bedre om Nokia hadde valgt Android eller Meego i stedet. Det er mange faktorer som spiller inn, noe også utviklingen til tidligere stjerner som HTC og Motorola har vist.

Hvordan HMD vil forsøke å skille seg ut i dette markedet, er fortsatt ukjent. Men et område hvor selskapet har mulighet til å skille seg positivt ut, er ved å garantere at enhetene, i alle prisklasser, mottar operativsystemoppdateringer både raskt, hyppig og over lang tid.

Leste du denne? Microsoft gjemmer bort Windows Phone

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.