AVTALER & KONTRAKTER

Bekreftet: Dell kjøper EMC for 67 mrd. dollar

Tidenes største IT-oppkjøp er et faktum.

Dette blir et «powerhouse» sier Michael Dell om den forestående fusjonen med lagringsgiganten EMC.
Dette blir et «powerhouse» sier Michael Dell om den forestående fusjonen med lagringsgiganten EMC. Bilde: Kim_Wyatt
12. okt. 2015 - 14:13

Dell har signert en avtale om å kjøpe EMC for 67 milliarder dollar, tilsvarende 540 milliarder kroner.

Selskapene bekreftet rekordoppkjøpet i en felles kunngjøring mandag.

Les også: Dell legger inn bud på EMC

Akkurat som ventet blir dette tidenes største fusjon i IT-bransjen.

– Kombinert vil Dell og EMC bli et krafthus innen bedriftsløsninger som gir kundene våre bransjeledende innovasjon på tvers av hele deres IT-miljlø, sier Dell-gründer og toppsjef Michael Dell i en uttalelse.

Styret i EMC har godkjent avtalen og de anbefaler selskapets aksjonærer om å gi sin tilslutning. Det skal ifølge Bloomberg foreligge en klausul som tillater EMC å snakke med andre potensielle kjøpere, men en slik løsning virker nå lite sannsynlig.

Som digi.no har skrevet tidligere vil Dell rykke opp en divisjon når de legger EMC under seg. Fusjonen vil kombinere verdens tredje største produsent av pc-er og nest største serverprodusent, med EMCs dominanse innen lagringsprodukter.

Virtualiseringsspesialisten VMware, som EMC eier 81 prosent av, skal ifølge nyhetsbyrået Reuters forbli et uavhengig, børsnotert selskap også etter fusjonen.

Det blir opplyst at handelen er finansiert i en kombinasjon av midler fra Michael Dell, MSD Partner, Silver Lake og det statlig eide investeringsselskapet Temasek fra Singapore. Dette inkluderer utstedelse av aksjer, opptakelse av gjeld samt kontanter.

Det skal være Michael Dell som blir toppsjef i det fusjonerte selskapet. Det løser også knipen til EMC, som ikke har klart å finne en erstatter til sin avtroppende toppsjef Joe Tucci, som i flere runder har måttet utsette sin planlagte overgang til en pensjonisttilværelse.

Oppkjøpet ventes å være fullført i perioden mai til oktober neste år.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.