AVTALER & KONTRAKTER

Bekreftet: HP skal deles opp

– Det blir en spennende dag, sier teknologidirektør Stig Alstedt.

Meg Whitman har tidligere reversert og flere ganger avvist planer om å splitte opp Hewlett-Packard. Men nå skal IT-giganten likevel deles i to, melder flere toneangivende amerikanske medier.
Meg Whitman har tidligere reversert og flere ganger avvist planer om å splitte opp Hewlett-Packard. Men nå skal IT-giganten likevel deles i to, melder flere toneangivende amerikanske medier. Bilde: ChinaFotoPress/All Over Press
6. okt. 2014 - 09:05

OPPDATERT: HP har mandag morgen bekreftet planene om å dele opp selskapet i to.

Senest i fjor satt HPs toppsjef Meg Whitman på CNN og avviste alle spekulasjoner om at pc-divisjonen skulle selges.

Det var den gangen.

Hewlett-Packard skal nå gjøre alvor av planene om å splitte seg opp i to. En kunngjøring kan komme så tidlig som i dag.

Det melder flere toneangivende amerikanske aviser, deriblant Wall Street Journal og teknologiavisen Recode.

Whitman overtok som konsernsjef høsten 2011, da forgjengeren Leo Apotheker fikk sparken mindre enn ett år etter han fikk stillingen.

En måned tidligere lanserte Apotheker ideen om at HP skulle slutte med pc-er og bli mer lik IBM som solgte sin pc-produksjon til Lenovo i 2005. Whitman reverserte planene.

Whitman som nå er over halvveis i sin uttalte femårsplan om å revitalisere HP har ingen omsetningsvekst å vise til. Presset mot henne om å levere er enormt. Det er i denne situasjonen at hun, ifølge Recode, er gått tom for muligheter og har dermed plukket opp de gamle planene om å splitte opp IT-giganten.

Planen skal være å bli til to børsnoterte selskaper; Et selskap som produserer pc-er og printere og et annet bestående av enterprise-virksomheten og IT-tjenester. Whitman skal lede enterprise-virksomheten og blir styreleder for pc-virksomheten, ifølge kildene.

Videre hevdes det at HPs øverste leder for print og pc-gruppen, Dion Weisler, blir konsernsjef for det andre selskapet, med HP-direktør Patricia Russo som styreleder.

Dersom fisjonen går som planlagt vil det ende opp med to børsnoterte IT-selskaper, hver av dem med over 50 milliarder dollar i årsomsetning, skriver Wall Street Journal.

– Det blir en spennende dag, sier HP Norges teknologidirektør Stig Alstedt til digi.no.

HP Norge vet ikke mer enn det noen andre gjør i denne saken. Det vil si ingenting, presiserer han.

– Nå er det jo mediene som gir oss informasjon. Det er naturlig at sånne diskusjoner foregår lukket på styrerommet.

HP Norge har om lag 325 ansatte. Der er overlegent flest som jobber i den såkalte enterprise-divisjonen, som også inkluderer hele tjenestebiten. Cirka en fjerdedel av den norske staben jobber med pc-er og printere.

Hans-Henrik Merckoll er fersk toppsjef for HP Norge. Han har tidligere fartstid fra Compaq/HP for ti år siden, og kom nylig tilbake fra Evry for å bli salgsdirektør. Det var han i noen få uker, før han nylig ble utpekt til HPs nye norgessjef. Anita Krohn Traaseth takket som kjent av i sommer for å bli ny direktør for Innovasjon Norge.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.