Beksvart for Sony Ericsson

Taper nye milliarder og markedsandelene smuldrer bort. 2000 ansatte må gå.

Beksvart for Sony Ericsson

Taper nye milliarder og markedsandelene smuldrer bort. 2000 ansatte må gå.

Mobilprodusenten Sony Ericsson har tapt vel 2,5 milliarder kroner så langt i år, det viser kvartalrapporten som ble lagt frem fredag.

Tallene er enda verre enn forrige kvartal, da selskapet tapte drøyt 1,7 milliarder kroner.

Sony Ericsson varsler i dag at de må kvitte seg med 2000 ansatte som følge av tapene.

Dette er det tredje spareprogrammet de kommer med på kort tid. De nye oppsigelsene skal ifølge rapporten være gjennomført innen et drøyt år. Det skal gi en innsparing på rundt 3,5 milliarder kroner.

Selskapet kom forrige måned med et svært skuffende resultatvarsel, som viste at salget av mobiltelefonene deres stuper. Det var derfor på forhånd klart at tallene ville være elendige.

Sony Ericsson solgte 14,5 millioner enheter i løpet av årets tre første måneder. Det er nesten 8 millioner færre enn i samme periode i fjor.

Det gir en enorm svikt i omsetningen, som i perioden endte på 1,736 milliarder euro, ned fra 2,7 milliarder euro første kvartal 2008.

Mobilprodusenten anslår at de hadde en markedandel på 6 prosent i første kvartal i år, det er ned to prosentpoeng sammenlignet med forrige kvartal.

Sony Ericsson har lenge vært verdens fjerde største leverandør av mobiltelefoner, etter Nokia, Samsung og LG, men ligger nå an til å tape plassen til konkurrentene.

Totalt regner selskapet med at mobilsalget vil synke med minst 10 prosent i løpet av året.

    Les også:

Til toppen