BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Bekymret for elektronisk verdioverføring

Et elektronisk nettverk for overføring av penger er i ferd med å utvikles uten noen form for offentlig kontroll. Nå begynner myndighetene i USA for alvor å innse at de må komme på banen før teknologien løper fra de.

Rune F Olsen
19. sep. 1996 - 00:00

- Vi er bekymret for bruken av elektronisk overføring av verdier for hvitvasking av penger og skatteunndragele over grensen, sa Robert Rubin, finansminister i USA, i et intervju i går, i følge Nando.net. - Hvis noen i Washington kjøper noe over Internett fra noen i London, hvor på kabelen under Atlanterhavet skjer transaksjonen? spurte han videre.

I USA har myndighetene lenge blitt beskyldt for å ikke ta den digitale revolusjonen på alvor. Det gjør de nå. To komiteer har nå blitt opprettet med den hensikt å kartlegge hvordan myndighetene skal takle den elektroniske pengestrømmen. Dette er en uhyre vanskelig problemstilling, og eksperter mener i følge Nando.net at det vil ta lang tid før det vil oppstå en enighet om hva som må gjøres. De amerikanske myndighetenes egen målsetning om at alle utbetalinger til eller fra myndighetene skal gjøres elektronisk innen 1999 vil utvilsomt også gjøre sitt for at elektronisk handel vil komme på dagsorden.

- Elektronisk overføring av verdier vill bli enormt viktig i årene som kommer, med tanke på hvordan de nasjonale økonomiske strukturene fungerer, sa Rubin. Og med disse ordene, forventes det nå at myndigheter over hele verden nå vil våkne. Kanskje til og med før det er for sent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.