BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bekymret for kaudervelsk dataspråk

Den norske Dataforening og leder Truls Berg er bekymret for det norske språkets kår i internettalderen. Nå skal de språkmektige premieres.

Norsk Språkråd og Den Norske Dataforening skriver i en felles pressemelding at de deler en bekymring for det norske språkets kår i internettalderen.

"Det kaudervelske språket i IT-bransjen er etter manges mening en katastrofe. De to organisasjonene vil slå et slag for å stimulere til at norsk forblir norsk, også i dataprogrammer, bruksanvisninger, salgsmøter, konferanser, avisartikler, bøker, presentasjoner og/eller i andre sammenhenger.", skriver de i en pressemelding.

Derfor opprettes det en ny utmerkelse blant Rosing-prisene, som siden 1990 er blitt delt ut av Den Norske Dataforening. Språkprisen skal avsløres på Rosingdagen den 19. november.

Språkprisen deles ut en gang i året og gis til personer, bedrifter eller produkter som bruker norsk språk, bokmål og nynorsk, i IT-sammenheng på en bevisst og god måte. Prisen kan gis til en enkeltperson, til ei lærebok, til et spesielt program eller til et sett av programvare, til et programvarehus, til et forlag, til et medieforetak eller til en gruppe som arbeider innenfor området IT. Prisen kan gis til den eller de samme flere ganger, men i så fall med minst fem års mellomrom.

Nomineringsfristen er 11. oktober, og finalistene offentliggjøres den 5. november.

Juryen for Rosings språkpris består av:Juryleder Torbjørg Breivik, Språkrådet, Sverre Birkelund, oversetter, Hilde Widerøe Wibe, IKT-Norge, Per Rune Eknes, redaktør i Skolemagasinet, Solveig Aas, seniorkonsulent, ECsoft og Eirik Rossen, dataredaktør i internettavisen digi.no.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.