AVTALER & KONTRAKTER

Bekymret for Sun-strategien

- Norske partnere usikre på veien videre med Oracle.

1. nov. 2010 - 14:15

Oracle har slått fast at all maskinvaren til Sun videreføres.

Den nye produktstrategien ble presentert under OpenWorld-konferansen i oktober, men det er fortsatt usikkerhet knyttet til selskapets partnerstrategi.

Uklarhetene går på hva slags betingelser de tidligere Sun-partnerne kan vente seg på områder som kundestøtte, lager og supportavtaler.

Etter flere utsettelser har norske partnere blitt fortalt at dette blir klart først i desember. Nå lurer partnerne på veien videre, ifølge Finansavisen.

Atea bekrefter at de har hatt flere møter med Oracle Norge. De skal ennå ikke ha pratet om priser, på tross av at det nå har gått fire måneder siden Sun ble en del av Oracle.

Bekymret for uklar Sun-strategi: Atea-sjef Steinar Sønsteby.
Bekymret for uklar Sun-strategi: Atea-sjef Steinar Sønsteby.

- Det som bekymrer oss er at strategien ikke er klar. Vi ønsker å få klarhet i hvordan blant annet kundestøtte, reservedeler og lager skal håndteres, sier Atea Norge-sjef Steinar Sønsteby til avisen.

Da digi.no nylig traff Oracle Norges ferske maskinvarevaresjef Birger Røed bekreftet han at selskapet var i ferd med å endre avtalene fra Sun-kontrakter til nye Oracle-kontrakter. Han ønsker ikke å kommentere hvor mange signeringer som gjenstår.

Røed sier imidlertid til digi.no at han oppfatter partnerstrategien til Oracle som ganske tydelig og «på plass», uten å ville utdype dette.

Oracle satser stort på å tilby komplette løsninger med både programvare og maskinvare i samme pakke. Finansavisen spekulerer i at ulik selskapskultur i Sun og Oracle kan skape problemer for norske partnere.

- Dette kan komme til å bety vesentlige endringer på maskinvaresiden for flere av de største norske Sun-partnerne. Fasit vil første presenteres i desember, kanskje, skriver avisen.

Det som er sikkert er at Oracle nå kjører en prosess der gammelt avtaleverk skal byttes ut med nytt. I den prosessen vil selskapet kjøre langt hardere på globaliserte standardavtaler enn det Sun i sin tid gjorde.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.