Bekymret for Telenor-satsning

- Kan koste mer enn det smaker, mener alaytiker.

Bekymret for Telenor-satsning
Analytikerne er bekymret for Telenors nye eventyr i Myanmar. Det er ukjent hvor mye satsningen vil koste. Bilde: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Oslo (NTB): Telenors gigantinvestering i nesten mobilfrie Myanmar kan fort bli veldig dyr, mener analytikere.

– Vi frykter at dette vil koste langt mer enn det smaker, sier analytiker Harald Øyen i SEB Enskilda til Dagens Næringsliv.

Øyen bygger skepsisen sin på at verdiskapningspotensialet i dette markedet ligger opp mot forventet investeringsnivå. Da blir regnestykket rødt i deres regneark, sier Øyen, som stiller spørsmål ved Telenors vekstambisjoner.

– Vekst er absolutt bra, men det relevante spørsmålet er til hvilken pris og med hvilken risiko, sier han.

Carnegie-analytiker Espen Torgersen synes ikke det er enkelt å anslå hvor mye den norske telegiganten må investere i landet, som var styrt av et brutalt militærregime fra 1962 til 2010.

– Men det har vært rykter i markedet som har pekt på både én, to og tre milliarder i kostnader ved å sette opp en operasjon i Myanmar, sier han.

Torgersen sier Telenor har god kjennskap til regionen og markedsparametere og kaller dette en «typisk Telenor-investering».

– Som Telenors erfaringer i India viste, er risikoen ved dette betydelig, og som erfaringene fra Pakistan viste, kan kostnadene ved å bygge nettet bli høyere enn antatt. Jeg tror Telenor har lært, men nye feil kan gjøres. Risikoen er betydelig.

Telenor ble torsdag tildelt én av to nasjonale telekomlisenser i Myanmar, men fortsatt gjenstår forhandlinger og flere hindre før Telenors mobilnett er oppe og går. (©NTB)

    Les også: