Belgisk taleteknologi bortauksjoneres porsjonsvis

Et tilbud fra SpeechWorks har gitt Lernout & Hauspie anledning til å søke om å utsette konkursbehandlingen til den har avholdt en auksjon med sine gjenværende verdier.

Belgiske Lernout & Hauspie Speech Products NV var en gang stjerne på Europas teknologihimmel, før selskapet ble felt av overkreativ bokføring. Konkursbehandling er på gang i både Belgia og USA. I Belgia ble konkursbeskyttelsen opphevet i forrige uke da retten avviste en plan for å gjenreise selskapet. Det er fortsatt viktige verdier i boet, blant annet i L&Hs åtte avdelinger for taleteknologi. Etter belgiske regler kan det gis ytterligere konkursbeskyttelse i tilfelle det kommer inn konkrete bud på gjenværende verdier. Da er det anledning å beramme en auksjon for å hente inn alternative bud.


Det amerikanske taleteknologiselskapet SpeechWorks fremmet mandag et bud på to taleteknologiavdelinger i L&H, for henholdsvis talegjenkjenning og talesyntese.

Budet er på 10 millioner dollar i kontanter og 2,5 millioner dollar i aksjer.

SpeechWorks tilbyr videre å opprette et kontor og et supportsenter i Belgia for å støtte gamle L&H-kunder.

Et motiv for SpeechWorks er å samle mer teknologisk styrke i konkurranse mot markedsledende Nuance.

I motsetning til tidligere utspill fra amerikanske Critical Path Inc og belgiske Mastervoice BVBA med tanke på å skaffe seg deler av L&Hs taleteknologi, ansees budet fra SpeechWorks å være konkret nok til å erkjennes av retten som gyldig grunn til å beramme en auksjon. Den vil i så fall gjennomføres rundt midten av november, ifølge L&H.

I sommer solgte L&H andre verdier, blant annet avdelingen for taletransaksjoner som gikk til et selskap i New York, Browne & Co Inc, for 44,5 millioner dollar.

Til toppen