Belkin fikk til slutt fram trådløs USB

Belkin fikk til slutt fram trådløs USB

Belkin skulle lansert verdens første trådløse USB-hub i våres. Nå er den endelig klar.

digi.no skrev i begynnelsen av januar i år at Belkin skulle lansere produktet Cable-Free USB Hub i løpet av våren. Etter det ble det veldig stille rundt denne typen produkter.

Nå kan det se ut til at Belkin har overvunnet de eventuelle problemene som har ført til utsettelse av lanseringstidspunktet. I midten av desember skal produktet, som har produktnummeret F5U301, lanseres i USA. Enheten vil komme på markedet i blant annet Europa på et senere, men ikke nærmere oppgitt tidspunkt.

Hensikten med Wireless USB er å kunne koble en datamaskin til USB-enheter, for eksempel en harddisk, skriver, skanner eller annet utstyr, som ikke befinner seg i umiddelbar nærhet av datamaskinen. Særlig når datamaskinen er bærbar, vil trådløs USB kunne være en god løsning. Da kan brukeren ta med seg maskinen rundt omkring i rommet og likevel ha tilgang til USB-utstyret til enhver tid.

Belkins trådløse USB-løsning, som er basert på Ultra-Wideband-teknologien, har en maksimal rekkevidde på omtrent ni meter. Den støtter en overføringshastighet på inntil 480 Mb/s.

Belkins USB-hub leveres med strømforsyning, fire USB-utgangen og en USB-adapter som settes inn i en av datamaskinens USB-porter. Forventet utsalgspris skal være omtrent 200 dollar.

Til toppen