Bell Atlantic sa ja til kabel-kjempe

Bell Atlantic er enig i salget av forbrukerdelen av kabel-TV-virksomheten til britiske Cable&Wireless.

Bell Atlantic er enig i salget av forbrukerdelen av kabel-TV-virksomheten til britiske Cable&Wireless.

Enigheten betyr at det USA-baserte kabel-TV selskapet NTL kjøper deler av Cable&Wireless' (C&W) kabel-TV-virksomhet for nærmere 100 milliarder kroner (8,2 milliarder pund) i kontanter og gjeld. Uten gjeld blir kjøpesummen 6,3 milliarder pund. Dette betyr igjen at Bell Atlantic mottar 11,2 prosent av aksjene i NTL og 4,7 prosent av aksjene i Cable&Wireless i bytte, noe selskapet i en pressemelding mener verdsetter sin aksjepost i kabel-selskapet til 3,4 milliarder dollar, eller nærmere 26 milliarder kroner.

Kjøpet gjør NTL til det største kabel-TV-selskapet i Storbritannia med 2,8 millioner kunder, og en sterk utfordrer til British Telecom og BSkyB i forhold til digital-TV. NTL foretar kjøpet med France Telecom som viktig finansiell partner, idet selskapet kjøper en fjerdedel av aksjene i NTL for 5,5 milliarder dollar.

Ett selskap eier aksjer i landets to største kabel-TV-selskap: Microsoft eier fem prosent av aksjene i NTL og 30 prosent i det nest største kabelselskapet i Storbritannia; Telewest.

Endringene kommer som en følge av det fokusskiftet Cable&Wireless har fått av selskapets nye toppsjef, Graham Wallace.

Aksjeeierne og regulatoriske myndigheter må på vanlig måte godkjenne salget før det kan gjennomføres.

Til toppen