Bellboy fikk patent også i USA

I tillegg til sitt Europa-patent, har Bellboy også fått et patent på mobil- og Internett-handel i USA. Nå bærer det mot rettssak i USA.

I tillegg til sitt Europa-patent, har Bellboy også fått et patent på mobil- og Internett-handel i USA. Nå bærer det mot rettssak i USA.

Kristiansandsselskapet Bellboy er et langt skritt nærmere å kunne kreve avgift på visse typer e-handel. Selskapet har fra før fått godkjent et norsk og europeisk patent, og nå kommer det et amerikansk rettighetspatent. Bellboy har fått en varsling om at selskapet vil få godkjent sin amerikanske patentsøknad, skriver avisen Fædrelandsvennen.


- Det amerikanske patentet tilsvarer det norske, men med visse presiseringer. Akkurat hvordan dette blir, får vi vite når vi får det endelige patentet foreligger i januar, sier styreformann Nicolay Jarlsby til digi.no.

Men det er langt frem til at det blir penger på Kristiansand-selskapet.

Her i Norge har de fått nei fra Internett- og mobilselskaper de har forsøkt å avkreve for lisensavgift. Bellboy har derfor saksøkt Filmweb som selger kinobilletter over mobilnettet. Rettssaken skulle ha kommet opp for to uker siden, men den er nå utsatt til 24. juni.

I USA kan det bli enda lengre, for amerikansk juss er svært tung. Potensielle motstandere er gamle og store bransjeaktører som IBM. Spørsmålet er om IBM, Hewlett-Packard Company eller andre kan bevise om de har laget systemer for elektronisk bestilling før Bellboy søkte om sitt patent i 1983.

digi.no spør Jarlsby om hvilket amerikansk selskap Bellboy skal saksøke for å prøve sin sak i USA.

- Vi har ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre. Det skal vi gjøre i januar, forteller Jarlsby.

Skal man kaste seg ut i amerikansk juss, må nok selskapet hente inn penger. Bellboy har allerede hentet inn fem millioner gjennom to emisjoner de siste årene. Eierlisten består i dag av 35 personer, men ingen av dem er kjent fra bransjen.

Til toppen