Bellboy krever avgift fra SOL

Bellboy, det norske selskapet som fikk patent på Internett- og mobilhandel, går nå løs på flere større medieaktører i den norske Internett-bransjen.

For akkurat ett år siden avslørte digi.no at Kristiansand-selskapet Bellboy hadde klart å skaffe seg en europeiske patent som omfatter direktebestilling og kjøp over Internett og mobiltelefon. Planen er å kreve lisensavgift fra alle Internett-butikker og mobilhandelsselskaper.

Som en prøvesak, har Bellboy saksøkt Filmweb, som selger kinobilletter for Internett og mobil, sammen med deres løsningsleverandør KPN Qwest. Partene står steilt mot hverandre, og rettssaken skal starte 19. november.

Nå viser det seg at Bellboy har utvidet antallet aktører de krever penger fra. Og det er ikke hvem som helst det lille selskapet nå truer. Som et ledd i rettssaken har Bellboy sendt brev til de selskaper som selger Filmwebs tjenester. Dette er Scandinavia Online, Dagbladet og Aftenposten-eide Oslopuls, har digi.no fått vite. I brevene sier Bellboy at de vil fremsette krav mot at SOL og de andre partene enten stopper formidling av Filmweb eller at Filmweb må betale penger.

- Bellboy krever ikke at vi skal betale dem og vi er ikke noe part i rettssaken. Det er tvilsomt om dette har noe med oss å gjøre uansett, sier SOLs norsk sjef Kristin Skogen Lund til digi.no.

Rolf Wilhelmsen i Bellboy bekrefter brevene når digi.no ringer.

- Vi har sendt varsel om krav på lisensavtale eller stenging av tjenesten, forteller Wilhelmsen. Men vi har ikke hørt noe fra de tre selskapene, Filmweb eller KPN Qwest.

Bellboys patent
Norsk patent nr. 17 98 88 beskriver et system der brukeren over et allment tilgjengelig nett får se på den sanne leveranse-situasjonen, så bestille direkte og til slutt få en bekreftelse i sanntid.Dermed dekker patentet de fleste systemer for bestillinger over telefon, internett og mobil-nettet.Du kan lese om patentet i i EUs patentdatabasen
Les mer om: