KARRIERE

Bemanningskutt i GK

PR-byrået Geelmuyden.Kiese må redusere kostnadene med ti millioner kroner. Som følge av dette vil man trolig nedbemanne med mellom ti og femten prosent av den totale arbeidstokken på 140 ansatte, melder selskapet.

Therese Werenskiold
23. feb. 1999 - 11:21

Det betyr at mellom 14 og 21 ansatte må gå.

- Vi har gjennomgått en formidabel snuoperasjon i 1998, og vi har oppnådd positive resultater, sier daglig leder Hans Geelmuyden i pressemeldingen.

- Til tross for dette gjør vi en ytterligere justering for å tilpasse vår virksomhet til det fremtidige konkurransebildet. I løpet av de siste seks månedene har norsk økonomi stagnert, og markedet vil bli tyngre. Dette får konsekvenser også for oss. Vi må til enhver tid ha riktig kompetanse og kapasitet i forhold til det markedet etterspør. Når markedet endrer seg, må vi tilpasse vår organisasjon. Vi må derfor gjennomføre de nødvendige endringene nå, slik at vi stiller forberedt, sier Geelmuyden.

Nedbemanningen, som er vedtatt av styret i selskapet, skjer i samråd med de ansatte og kommer så langt det er mulig til å skje gjennom frilvillige ordninger. Prosessen kommer i tillegg til restruktureringen Geelmuyden.Kiese gjennomførte i 1998, da staben ble redusert med 25 prosent.

Geelmuyden.Kiese hadde en honoraromsetning på 57 millioner kroner i annet halvår 1998. Dette tilsvarer en vekst på 16 prosent fra tilsvarende periode i 1997. Samlet honoraromsetning i 1998 var 111 millioner. Dette er en økning på 12 prosent fra 1997.

I andre halvår 1998 fikk Geelmuyden.Kiese Gruppen et overskudd på 0,7 millioner, mot et underskudd på 13,5 millioner i første halvår. Samlet underskudd for 1998 var 12,8 millioner, mot 9,3 millioner i 1997.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.