Benekter aksjetull

Tom Scharning, admininstrerende direktør i PC-Systemer avviser at han gav sin største eier rabatt da han solgte aksjene i konsulentselskapet Win.hlp.

Tom Scharning, admininstrerende direktør i PC-Systemer avviser at han gav sin største eier rabatt da han solgte aksjene i konsulentselskapet Win.hlp.

Det har oppstått strid om det gjennomførte salget av en fjerdedel av konsulentselskapet Win.hlp. I dagens nummer av Finansavisen hevder Jan Skøien, administrerende direktør i Micro Holdning, at han gjerne ville betalt mer enn hva aksjene ble solgt for.

Påstanden er eksplosiv, fordi PC-Systemer solgte aksjene til IT-Investor, et holdningselskap med Per Boasson, gründer og største eier i PC-Systemer. Skøien sier i til Finansavisen at han tilbød seg å betale 23,8 milioner kroner i desember. IT-Investor kjøpte aksjene for 17,9 millioner kroner.

Hadde ikke PC-Systemer sagt nei til IT-Investor, mener Skøien - fremdeles ifølge Finansavisen - at PC-Systemer kunne vært 13,5 millioner kroner rikere.

Men PC-Systemer og meglerhuset som hjalp selskapet å lete etter kjøpere av Win.hlp-aksjene sier til digi.no at Skøiens bud er helt ukjent for dem.

- Det er helt uaktuelt å selge en eiendel av PC-Systemer til en aksjonær for en underpris. Senest i siste uke snakket jeg med Skøien og fikk bekreftet at de ikke var interessert i å gå over budet fra IT-Investor, sier Tom Scharning, administrerende direktør i PC-Systemer til digi.no.

- Vi har forsøkt å selge Win.hlp-aksjene siden i september. Det har lenge ligget inne et bud på 1,30 kroner per aksje og sist kjente omsetningskurs er 1,45 kroner. IT-Investors bud på 1,50 var dermed det høyeste, sier Scharning.

Meglerselskapet som hjalp PC-Systemer i jakten vil ikke stå frem med sitt navn, men megleren der påstår at også han var i kontakt med Skøien i forrige uke for å se om han ville by over Boasson.

- Micro Holdning har tidligere vært interessert i Win.hlp-posten, men jeg har ikke mottatt noe skriftlige bud, sier Scharning.

Sjefen i PC-Systemer vil ikke kommentere Skøiens uttalelser i dagens utgave av Finansavisen.

Verken Jan Skøien eller Bjørn Fritzvold i Micro Holdning var tilgjengelig for kommentar mandag. Shahzad Rana i Micro Holdning ønsker heller ikke å kommentere saken overfor digi.no.

Til toppen