Benekter konkurs i nettbutikk

Nettbutikken Efast er begjært konkurs, men butikken er åpen og selskapet hevder det dreier seg om en personalsak.

Nettbutikken Efast er i trøbbel. Selskapet har hatt friske ambisjoner, men nå har flere distributører sluttet å levere til dem, melder Computerworld.

- De var kunder hos oss fra mai til 1. september. Men de greide ikke å gjøre opp for seg og vi har fortsatt utestående krav på dem. Det er ikke kjempebeløp, men nok til å skape trøbbel. Vi har nå tatt ut stevning på dem, sier Ole Vinje, konsernsjef i Itegra til Computerworld.

De to største distributørene i Norge, SMG og Scribona, har også utestående krav i Efast, skriver Computerworld. Ingram Micro har også stoppet kreditten, og Efast vil ikke si hvor varene deres nå kommer fra.

Kjell Landsverk i Efast kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen, og lover snarlig pressemelding med oppklaring. Men inntil videre vil han ikke si hvor mye selskapet omsetter for, eller spesifisere hvor god likviditeten er.

- Konkursbegjæringen dreier seg om et mindre lønnskrav fra en tidligere ansatt, som vi overhodet ikke er enig i, sier Landverk til digi.no.

Ifølge Computerworld har også Itegra tatt ut stevning.

Lansverk sier Efast har akseptabelt likviditet og er i dialog med distributørene.

- Det er ikke noen voldsom fare for at E-fast går konkurs, sier han.

Distributørene virker ikke like overbevist om dette. De gir ofte kreditt til butikkene, og opptrer nærmest som kredittinstitusjoner for kundene sine. De kan dermed tape penger hvis noen går konkurs.

Til toppen