Benekter rådyr kommunetelefon

Oslo kommune avviser delvis påstandene om at det koster ekstra mye å ringe til Plan- og bygningsetaten i kommunen.

Oslo kommune avviser delvis påstandene om at det koster ekstra mye å ringe til Plan- og bygningsetaten i kommunen.

Oslo kommune avviser til dels informasjonen som kom fram i TV2-nyhetene søndag den 20. mars, også sitert her i digi.no, om at det koster 20,18 kroner per minutt å ringe Plan- og bygningsetaten eller Oslo kommune på nummeret 02 180

I en melding på kommunens nettsted angående oppslaget, heter det at det koster vanlig takst å ringe Plan- og bygningsetatens sentralbord. Kommunen skriver videre:

"Ved å ringe kommunens femsifrede telefonnummer, tlf 02 180, kan publikum nå alle kommunens tjenester fra ett og samme telefonnummer. Kostnaden er kr 0,59 for oppstart av samtalen og videre kr 0,39 pr minutt.

Ekstraordinær takst på eiendomstelefonen

Den tjenesten TV2 omtaler er en telefontjeneste der det gis opplysning om størrelse på tomt, eiendomsforhold, gårds- og bruksnummer, adresse og byggeår. Det er kun denne eiendomstelefonen som koster kr 20,18 pr minutt.

Publikum får beskjed om hva tjenesten koster før de får kontakt med en kundekonsulent. Selve ringetiden tar oftest svært kort tid, langt under et minutt pr oppslag. Ved å besøke Plan- og bygningsetaten i Vahls gate 1 koster den samme opplysningen kr 12,- pr utskrift.

Annen generell informasjon ved Plan- og bygningsetaten fås selvsagt gratis".

Til toppen