JUSS OG SAMFUNN

Benekter trussel fra Bill Gates

Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen benekter at han ble truet av Bill Gates.

17. feb. 2005 - 09:35

I går meldte den store danske næringslivsavisen Børsen at Bill Gates under et møte i november i fjor skal ha truet med å flytte det nå Microsoft-eide danske IT-selskapet Navision til USA.

Årsaken skulle være at EUs strid om innføring av patenter på programvare. Bill Gates og Microsoft mener programvarepatenter er nødvendig for å beskytte deres åndsverk, men mange EU-land er skeptiske.

Gates skal være så opptatt av dette at han truer den danske statsministeren med å utflagge Navision hvis loven ikke går igjennom i EU, meldte Børsen.

- Hvis jeg skal beholde mitt utviklingssenter i Danmark, krever det at det kommer en avklaring på rettighetsspørsmålet. Ellers flytter jeg det til USA, der jeg kan beskytte mine rettigheter, sa Bill Gates ifølge Microsofts sjefsjurist Marianne Wier, som også deltok på møtet med den danske statsministeren, melder Dagbladet Børsen.

Men nå tilbakeviser den danske statsministeren opplysningene og sier han ikke på noen måte har blitt truet. Men han tilbakeviser altså ikke at patenter på programvare ble diskutert på møte med Gates.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.