Benq lover comeback for Siemens

Siemens har tapt markedsandeler, men nå heter selskapet Benq og nordisk sjef Rune Tufte lover høyere trykk.

Siemens har tapt markedsandeler, men nå heter selskapet Benq og nordisk sjef Rune Tufte lover høyere trykk.

1. oktober overtok taiwanske Benq offisielt Siemens mobildivisjon etter oppkjøpet i juni.

BenQ, som fra før er en stor produsent av forbrukerteknologi, har besluttet å legge sitt nordiske hovedkontor til Oslo. Tidligere leder i Siemens mobildivisjon, Rune Tufte, er utnevnt til nordisk sjef for Benq.

Han lover høyt trykk og det trengs, for det stod en Siemens-logo på en av tre mobiler som ble solgt i Norge i 2004. "Omstendighetene rundt salget av forretningsenheten har derimot bidratt til at markedsandelen hittil i år har ligget i underkant av 20 prosent", skriver Benq i sin pressemelding.

- Siemens har ikke fått frem de riktige produktene i en periode, men nå kan jeg love økt trykk. Nå kommer det en rekke nye Siemens-mobiler og i januar begynner vi salget av Benqs mange mobiler her i Norge, blant annet en UMTS-telefon som heter S80, forteller Tufte.

Årsaken til utsettelsen er at andre, større land står foran Norden i å få tilpasset Benq-telefoner med lokale språk.

Tufte understreker at det norske kontoret bare skal håndtere Benqs mobiltelefoner. Selskapet er størst på skannere og nest størst på både LCD-skjerm og prosjektorer i verden, men dette skal fortsatt styres av dagens distributører.

BenQ Mobile gjør Siemens-hovedkvarteret i München til sitt nye hovedkontor og vil i atten måneder fremover selge produkter under Siemens-navnet. Etter dette vil det dukke opp produkter med Benq og Siemens.

Det nye selskapet har 7000 ansatte og Siemens mobil og Benq omsatte i 2004 for tilsammen 5,6 milliarder euro.

Til toppen