Benq-produktene kommer i bredere salg

Med bedre distribusjon kommer trolig flere av Benq/Siemens-produktene i bredere salg.

GNT som er Nordens og Baltikums største distributør av IT, hjemmelektronikk og underholdningsprodukter har startet å distribuere Benq produkter i Norge.

I tillegg til alle sine egne produkter, kjøpte Benq opp mobiltelefon-divisjonen til Siemens.

Under GNT ligger nå også norske Santech Micro Group (SMG) som i desember ble kjøpt opp av av den finske distributørgiganten. SMG har tradisjonelt vært den neste-største bredde-distributøren i Norge, etter Scribona.

I en pressemelding i dag blir det gjort kjent av GNT nå vil utvide sitt varesortiment til også å gjelde Benq-produkter. Benq har de siste årene ekspandert raskt og blitt en av verdens ledende aktører innen flere produktområder.

Benq har hatt stor suksess i Europa generelt både på monitor og projektor. I pressemeldingen blir det gjort klart at GNT ønsker å ta markedsandeler både på projektor og monitor, men også digital kamera og LCD-TV.

GNT skriver at de har gjort store investeringer i å automatisere logistikken, kombinert med lagrene i Sverige, Norge og Finland.

Oppkjøpet av SMG gjør GNT til en av de største IT-distributører i Norden med en årsomsetning på 13,3 milliarder svenske kroner.

Til toppen