Benq satser på 3G-mobiler i Norge

Benq Siemens har tapt markedsandeler på GSM-mobiler. Dette skal rettes opp med et ras av nye 3G-modeller.

1. oktober overtok taiwanske Benq offisielt Siemens mobildivisjon etter oppkjøpet i juni.

Siemens mobil heter nå Benq Norge, men foreløpig selger kontoret bare mobiltelefoner under merkenavnet Benq Siemens. Det norske selskapet har åtte ansatte, og alle kommer fra Siemens-kontoret.

- Vi ønsker å bli blant de tre største i Norge på mobiltelefoner sammen med Nokia og Sony Ericsson, forteller markedsdirektør Vegard Helgren i Benq Norge.

Benq vil gjøre som Sony Ericsson og beholde begge navnene. Siemens skal ifølge Helgren har 92 prosent merkevarekjennskap, og det vil derfor være klokt å fortsette med Siemens-navnet.

Benq Norge vil forhandle mellom 15 til 20 mobilmodeller i 2006, hvorav fem til seks modeller vil være 3G-modeller.

Selskapet vil ikke forandre prisstrategi, men vil levere en større bredde, fra rimeligere telefoner til førstegangbrukere til mer avanserte modeller med mer innhold.

De nye 3G-telefonene skal baseres på materialer av høy kvalitet som magnesium, stål, aliminium og safirglass for å kunne tåle store belastninger.

Foreløpig vil det kun være mobiltelefoner Benq Norge vil forhandle, men Helgren utelukker ikke at det kan bli aktuelt å få de andre Benq-produktene inn i det norske forhandlernettet på sikt.

Taiwanske Benq er blant annet størst på skannere og nest størst på både LCD-skjerm og prosjektorer i verden. Selskapet lager også mp3-spillere, digitalkamera og bæbare PC. Til sammen omsatte Benq for 5,6 milliarder euro i 2004.

Disse produktene blir i dag styrt fra hovedkontoret i Stockholm , men ifølge Helgren kan det være aktuelt å etablere egne salgskontorer i de enkelte nordiske landene med utsalg LCD skjermer, flatskjermen, DVD-brennere, skannere, prosjektorer og digitale kameraer.

Noen av disse produktene selges allerede i dag gjennom forhandlere som Elkjøp og Komplett, forteller Helgren.

Til toppen