RESULTATERFINANS

Benq sliter og skal deles i to biter

Taiwanske Benq bommet på Siemens-kjøpet og skal nå deles i to for å rette opp skuta.

14. mars 2007 - 08:54

Taiwanske Benq er en av verdens største produsenter av blant annet skjermer og prosjektorer - men Benq-navnet er ikke så kjent, for mye selges ikke under deres eget merkenavn.

Nå skal selskapet deles i to, men det er egentlig andre gang. For Benq var egentlig produksjonsselskapet til Acer, men skilte lag i 2000.

Benq har snublet flere ganger de siste årene. Selskapet kjøpte opp mobiltelefon-divisjonen til Siemens, men gav opp fort etter nye og store tap. Og i går raidet politiet på Taiwan hovedkvarteret til selskapet etter mistanker om at ledelsen har bedrevet ulovlig innside-handel.

Selskapet skal deles i to - et som skal designe produkter og videreføre Benq-navnet og et selskap som bare skal være et produksjonsselskap som lager produkter på spesifikasjoner fra Benq og andre kunder.

Delingen av selskapet ble varslet i fjor, men nå skal Benq begynne splittingen. Jobben skal være ferdig i fjerde kvartal.

Oppdelingen minner om den det tidligere moderselskapet Acer gjorde i 2000 da man delte selskapet i Acer og produksjonsselskapet Wistron.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.