JUSS OG SAMFUNN

Bensinpumper skal få nettlesere

Amerikanske Tokheim Corp skal integrere sine bensinpumper med en nettleser. Første kunde er BP Amoco. Hensikten er blant annet å formidle nyheter om vær og trafikk, ledsaget av masse reklame.

Eirik Rossen
18. aug. 1999 - 11:23

Operativsystemet for Tokheims nye bensinpumper er Microsoft Windows CE. Selskapet mener at Internett-tilkoplede bensinpumper ikke bare utgjør et nytt reklamemedium. En annen viktig gevinst er at vedlikehold, oppgradering og styring av pumpene kan forenkles vesentlig.

Pumpene kan for eksempel sende e-post når de merker at de trenger service. De kan få nye tjenester bare ved å få tilført ny programvare. Krever de nye tjenestene tilleggsmaskinvare, utnytter man standardegenskapene ved Windows CE og kjent datateknologi.

En idé er å utstyre pumpene med strekkodelesere. Å fordele rabattkort til lojale kunder, blir da bare et spørsmål om å forsyne kortene med en strekkode, og fjerninstallere på pumpene et lite program som regulerer prisen ut fra strekkoden.

Tokheim samarbeider med salgsystemleverandør Radiant Systems. Nye BP-stasjoner i USA vil få Internett-pumpene tidlig på nyåret. Nåværende stasjoner vil også utstyres med Internett-pumper etter hvert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.